fattigpensionär eller fattighjon

Jag är så trött på ordet fattigpensionär det låter som boken om Emil Lönneberga och deras fattighjon. Jag är fullt medveten om att det finns pensionärer som har det riktigt risigt och det finns dom som har det bättre.
Men att bli kallad för fattigpensionärer låter väldigt illa. Vem vill bli kallad eller hamna i den fållan? 
Att det finns stora samhällsklyftor mellan olika människor är mycket ledsamt när vi snart skriver året 2017. Det är fler pensionärer i dag som lever under existenminium och det ökar. Men det har alltid varit så här och kommer alltid att förbli olika klassamhälle. Tyvärr.
Men vad är fattig?! 
MEN det jag hör från äldre är att det finns en irritation på dom som företräder fattig pensionärerna, för inte är det dom som har det sämst som står och säger att jag är en fattig pensionär. Det är oftast de som tillhör den gruppen av pensionärer som har det bra.
Sedan är jag medveten om att någon måste föra talan men lite hyfs och jämnställt kan det nog vara även bland förespråkarna inom pensionärerna. Sedan kan man ju vända på det och tänka vem vill ställa sej upp och säga- Jag är en av dom där fattig pensionärerna som dom talar om!? Tror inte det är många. Ta bort ordet fattig. ( har ingen ide om vad man ska ersätta det med).
Själv skulle jag inte vilja bli kallad fattigpensionär den dagen jag är där. 
 
 
 
 
1 Kalle Andrensen:

skriven

Jag kan hålla med dig i mycket Veronika!
Jag tillhör själv dom där som kanske har det lite bättre ställt. Jag jobbat och haft möjlighet att pensionsspara. Att bli kallad fattig tycker jag låter illa,så ett bra inlägg.

Kommentera här: