vänd inte ryggen åt ett annat parti

Demokratin börjar urarta även i vårt land Sverige det känns skrämmande och farligt att vi är på väg åt det hållet. När jag tittade på ankdebatten i tv (partiledardebatt ) Det var verkligen ett gäng yra ankor som bara pratade skit. Som förre detta politisk socialdemokrat kan jag bara säga att jag är glad att slippa denna ankdamm. Ingen av de politiker som stod där skulle jag ge min röst efter att hört på dom. ( om jag var tvungen att ge min tröst så hade den gått till Annie Lööf, tyvärr, men hon var sakligast och slängde minst skit.)  Man väljer att vräka ur sej det ena efter det andra mot varandra, igen lyssande och ingen hörde var den andre sa. Är det dessa människor som ska styra vårt land förstår jag att det bara kan gå åt ett håll.

Jag skulle inte lägga min röst på SD men vi får inte glömma att det är det tredje största partiet och det är Svenska folket som lagt sin röst. Vad tror dom andra partiledarna händer när dom bara matar in det ena efter det andra otrevligheter mot SD, Jo dom får mer sympatier reaktionen från folket blir sluta lägg av uppför er och vem vinner på det ? precis SD. Så kom inte och gnäll efter valet  2018 att de blev som det blev. När man väljer att vända ryggen åt ett parti vad står det då i media och vem är det som får uppmärksamheten? inte dom som stod med ryggen åt ett annat håll alla fall. 

Jag får fundera vidare på allt och inget mitt i livet. 

 

 

 

 

 

blod är inte alltid tjockare än vatten

En vanlig tisdag i oktober månad med höstrusk utanför fönstret ,men det är varmt inne och jag lider inte av någon kyla idag med feber och dunder förkylning. Hoppas verkligen inte det upprepas denna hösten med feber, förkylningar, influensa och allmänt kass.  Så jag har bestämt mej att detta kommer inte bli långvarigt. Med vatten och kärlek klarar man allt därför kommer det bli kanon bra, då jag både har vatten och min stora kärlek Magnus.
 
Jag har suttit och slö tittat på Facebook idag och kollat runt på andras sidor osv. Många kallar det för att man snokar runt men hela Facebook är väl ett snokande så jag känner mej inte så skyldig. Det som förvånar mej är att vissa aldrig släpper taget om det förflutna utan trampar på om gamla oförätter och livet verkar har stagnerat.
Många jag trodde var goda vänner är nu mera ovänner, familjesituationer som har förändrats och faktiskt i de flesta fall till det bättre. Man väljer inte släkten men man väljer sina vänner är ett ordspråk som man ofta hör. Ibland är det bättre att klippa gå vidare och njuta av livet. Om någon väljer att bryta sin bekantskap eller släktskap så varsågod, det är inte min förlust.  
 
Att blod skulle vara tjockare än vatten, det har jag sett på nära håll att så är det inte. Men det som är så skrämmande är att det verkar så enkelt att bryta upp med föräldrar eller barn, som det vore något man bara kan slänga upp på hatthyllan och säga, jag bryter med dej. Men samtidigt är det inte ditt eller mitt ansvar för vilka handlingar någon annan väljer att göra. Jag brukar tänka att det är ditt val inte mitt och inte min förlust, du väljer ditt liv. 
 
Allt detta jag läst och funderat över gör också att jag inser hur förskonad och lycklig jag är. Jag har en stor bullrig, hjälpsam, ödmjuk, fantastisk härlig familj med barn och barnbarn som jag är mamma, farmor och Veronika till. Jag om någon vet att blod är inte tjockare än vatten i alla lägen.
 
 
 
 
 
 
 

någon är död, mördad

Jag började dagen med en runda med Nisse sedan videokonferens denna underbara oktober dag. Men tyvärr byttes min glädje och lust att vara ute i solen, blogga, ringa en vän, en kopp kaffe i solen till avsmak.
Jag kan läsa att en ung kvinna troligtvis har blivit mördad utanför vår stad Falkenberg. Hur det gått till och vem det är , är det bara spekulationer om ännu. Ingen vet om det är ett mord eller inte, men det ger mej rysningar. Det skrivs redan om vem kvinnan var och jag  kan bara säga att jag har lust att spy. Vad är vi på väg, nu får det vara nog. Nu måste vi alla sätta ner foten och göra något åt vårt ruttna samhälle.
Vi måste börja samarbeta med varandra och politikerna måste lyssna på varandra och inte om varandra. Om du tillhös S, M, SD eller vad som, lyssna och jobba åt samma håll. Få ett slut på detta elände som hela vår värld håller på att gå mot.  Vi har alla ett samhällsansvar, men vem vågar säga något eller sticka ut hakan och säga att nu får det ta mej fan vara nog. 
 
Detta får bara inte fortsätta.........