tänk om och tänk rätt

I helgen var det barndop för lilla Clara Maja, hon var så trygg i farbror Niklas och Emmas famn, hon grät ingenting. Det var fint och allt gick som det skulle. Många fina presenter fick hon och blev väldigt uppvaktad på sin dopdag. Malin sjöng i kyrkan och spelade piano, verkligen fint och som alltid sjunger hon med en röst som gör en tårögd.

 
 

En klok man med många års erfarenhet som psykoterapeut med kbt inrikting sa för några veckor sedan att man kan inte förstöra en annan människans liv, alla har ett val att göra de bästa av sitt egna vuxna liv. Ingen kan skylla på någon annan om sitt liv inte blev som man ville. (Ja, klart är du uppväxt men missbruk, slag, våld osv så kanske du har lite väl mycket med dej i din ryggsäck.) Men det är så enkelt att skylla sitt trista , tråkiga liv på någon annan men det är bara du som kan ta tag i det och ingen annan. 

Jag har nu läst ett antal Kbt böcker och gjort vissa analyser och jag kommer fram till samma sak hela tiden, DU och bara DU kan göra något åt ditt liv, ingen annan kan klandras hur du lever och den väg du valt.  Ta ansvar för ditt egna liv, kan man kort sammanfatta det med och skyll inte dit liv på någon annan. Gå vidare och släpp det som varit. Du kan inte börja nästa kapitel av ditt liv om du läser om det senaste kapitlet hela tiden. Du har alltid val. Det spelar ingen roll vad som händer, du har alltid två val. Om du inte kan ändra något så kan du alltid ändra hur du tänker på det. Eller som jag brukar säga tiden är den som avgör. 

Magnus är hos Tobias på kvällarna och dom river och ska till slut bygga upp ett nytt badrum på övervåningen i huset. Kommer bli jätte snyggt och huset börjar få ett nytt utseende. 

Annars har det inte hänt så mycket fast jag tycker det händer något hela tiden. Magnus jobbar jag läser och tar hand om vilddjuret Nisse :) Han är galen den lille clownen, men han är så go och väldigt lekfull våran lille mops.

 

 

1 Leif:

skriven

Som alltid kloka ord!

2 Sara Nilsson:

skriven

Du skriver så jäkla bra och klokt. Fina bilder från dopet. / Sara

3 Angelica:

skriven

så mysigt med dop (:

Kommentera här: