Tänk om Donald Trump

Att hitta de rätta orden för att få andra att läsa min blogg är intressant. En del inlägg bara jag ”skriver” och det blir många besökare och en del inlägg lägger jag ner tid och funderingar, då är det få besökare.
Det säger en del om bloggandet , det är det som känns mest naturligt som lockar flest besökare. Krångla inte till det.

Inatt svensk tid vid 03:00 kör den första debatten igång från USA mellan presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump. Ska bli spännande att höra och få se detta stora ögonblick, att jag ställer klockan och går upp och lyssnar på det är är nog inte troligt. Men jag kommer kolla på det om och om igen. Det verkar vara små marginaler som skiljer de två kandidaterna åt och det gör mej skrämmande att Trump ”kan” ta hem segern om en av världen mäktigaste personer. En skrämmande framtid kommer gå många till mötes och världen kommer nog aldrig bli sej lik igen.

Om denna man Trump får makt kommer han bli en farlig makthavare, detta är min personliga åsikt om denna för mej farliga man. Människor med makt som inte kan hantera makten är farligare än ett vilat lejon som är hungrigt.

Dagen fortsätter med att läsa , tänka, fundera och en och annan kopp kaffe.

 

 

En läxa

Idag har jag läst igenom min första ”läxa” den handlade om hjärnans funktion och hur den tänker och hur vi själva styr den. Ska bli intressant det här. 

Nisse har mest suttit i ”balkongen” och tittat ut med dörren öppen, han tycker inte om värmen alls och trivs bäst inomhus. 

Nu väntar jag på att Magnus ska komma hem och jag tror det blir en runda på hojen i kväll. Har vi  tur blir det fint väder till helgen för då beger vi oss iväg till ett gäng vänner.  Nisse ska på utflykt och titta på maskiner, med vem är väl inte så svårt att lista ut, Tobias. 

Igår åt vi presenten som Magnus fick av sina föräldrar på sin födelsedag, nämligen ett presentkort på Korshag. 

 
 
 
 
 
 
 
 

” kritik definierar kritikern, inte den kritiserade”

Sommaren fortsätter  och det är varmt och skönt ute trots almanackan visar den 12 september. Härligt men lite kvalmigt.

Idag har det varit en dag framför datorn för att få  iordning på allt, ska hålla ett föredrag på måndag på mötesplats mölle om min blogg och att gå vidare i livet efter en förlust och sorg. Så det har varit lite stolpar och tankar om vad jag ska prata om. 

Det är så mycket jag  skulle vilja förmedla för att få människor att leva här och nu istället för att leva i det förgångna , man skadar ingen annan än sej själv med att älta, snacka skit, döma och kritisera att dom glömmer att leva.  Oftast ligger problemet hos den som kritiserar och inte den man kritisera, det är vanligtvis en spegling av vad som pågår inom den som kritiserar och dömer. 

Jag har lärt mej att kritisera andra avslöjar vår egen frustation och osäkerhet. 

Man måste inte döma, vräka ur sej hur dålig en annan människa är för att må bättre själv.  istället för att tag i sitt liv. Jag tycker synd att vissa fastnar istället för att släpp taget lev och sluta älta det förgångna. En dag är någon som står dej nära borta och kom ihåg att du kan aldrig gå tillbaka. 

 En klok filosof sa en gång ” kritik definierar kritikern, inte den kritiserade” slut.