” kritik definierar kritikern, inte den kritiserade”

Sommaren fortsätter  och det är varmt och skönt ute trots almanackan visar den 12 september. Härligt men lite kvalmigt.

Idag har det varit en dag framför datorn för att få  iordning på allt, ska hålla ett föredrag på måndag på mötesplats mölle om min blogg och att gå vidare i livet efter en förlust och sorg. Så det har varit lite stolpar och tankar om vad jag ska prata om. 

Det är så mycket jag  skulle vilja förmedla för att få människor att leva här och nu istället för att leva i det förgångna , man skadar ingen annan än sej själv med att älta, snacka skit, döma och kritisera att dom glömmer att leva.  Oftast ligger problemet hos den som kritiserar och inte den man kritisera, det är vanligtvis en spegling av vad som pågår inom den som kritiserar och dömer. 

Jag har lärt mej att kritisera andra avslöjar vår egen frustation och osäkerhet. 

Man måste inte döma, vräka ur sej hur dålig en annan människa är för att må bättre själv.  istället för att tag i sitt liv. Jag tycker synd att vissa fastnar istället för att släpp taget lev och sluta älta det förgångna. En dag är någon som står dej nära borta och kom ihåg att du kan aldrig gå tillbaka. 

 En klok filosof sa en gång ” kritik definierar kritikern, inte den kritiserade” slut.

 

 

 
döma frustation kritisera osäkerhet snacka skit sorg älta
4 kommentarer
Anonym

Kunde inte skriva det bättre själv. Allt för många ägnar sig åt andras liv istället för att ta tag i sitt egna. Känner igen det. / Carroll

Eva

Helt rätt många måste skylla på andra istället för att bara strunta i att lägga sig i andras liv.

Karl

Helt rätt vi borde ägna oss mer åt våra egna liv än åt andras.

Anonym

Bra! så är det i det verkliga livet och jag tror alla känner igen sig!/ Pelle