tyck som jag annars är det fel

Natten är mörk och jag sitter uppe och lurar i soffan, kan inte sova. Ibland är det mysigt att tassa upp och sätta sej med datorn och skriva lite på boken, det är så tyst endast tomten vaken och så jag. Lite knasigt kanske men då får det vara det. Vi är alla olika. 
På tal om att vi alla är olika så verkar det i dagens Sverige som det är något vi inte får vara, alla måste tycka och tänka precis som jag eller som du. Läser på facebook där folk skriver om sina åsikter och får huvudet fullt av skit för dom tycker något annorlunda. Jag läser högt uppsatta politiker som använder ord och begrepp så man dånar.  Själv har jag varit aktiv kommunpolitiker och när jag i dag ser och läser hur dom beter sej tänker jag , herregud har jag varit en sån som trodde mej veta, kunna och vara förmer än alla andra. Hujedamej.
Idag skäms jag när jag ser hur partikamrater i alla partier vräker ur sej mot varandra och andra partier och mot oss  "vanligt folk"  Det är bara jaget som gäller och att hålla fast vid sina stolar och uppdrag, sunt förnuft och hyfs verkar vara borta. Om jag röstar på ett parti som är ett demokratiskt valt parti så måste jag få säga min  mening utan att få huvudet fullt med skit att jag inte begriper något och ska mer eller mindre bara hålla flabben. Det finns partier som står för saker som jag aldrig skulle rösta på, men inte hoppar jag på dom som är företrädare eller som röstar på dessa partier!? Det är ännu en demokratiskt land och jag vill kunna tycka om och umgås med människor oavsett vilket parti dom röstar på eller företräder.
Ett tips kom ner på jorden och lär er lyssna. Alla andra "vanligt folk" kan inte ha fel och ni ha rätt i allt. Det har varit en nyttig resa för mej att få stå vid  sidan om för att se och förstå vissa saker, det är inte bara att köra på och tro att alla ska med och tycka som jag eller du. 
Nu är det dags att försöka sova fem kvart i timmen. Det är en konst att klara av det! Testa. 
 
 
 
 

Nu ska här bakas, städas, koka skinka, korv, rullas köttbullar

Nu är vi en dag närmare jul och nu ska jag rulla köttbullar, koka korv,  hänga lutfisken på tork. Jag ska vända upp och ner på hela hemmet och städa från golv till tak och sedan ska jag ge mej ut i djungeln och köpa julklappar. OBS: Detta är ironi och inget annat.  
För mej är inte julen allt detta utan det är ledighet med familj, vänner, kolla på en bra film, läsa en bok , äta lite julmat, kanske en och en annan skumtompte slinker ner. Har vi tur är vädret fint så vi kan ta en runda vid havet. Detta väntar jag till och snart är det jul igen och vi ska bara vara och ha det gott.
Jag har blivit för gamal för en hysterisk jul med massa mat och julklappar, allt har sin tid i livet.  Alla gör vi julen till det vi själva vill och inget firande eller inte firande är fel, det är upp till var och en. Det kan ingen ta ifrån oss. 
Tomtarna kommer snart fram i det Bengtssonska hemmet men granen får vänta till julaveckan! 
 
 
 
 
 

Så var det med den ryggen

Efter operationen är det träning som ska göra dej frisk sa dom så hurtigt. Du kommer få stark rygg, muskler,  mage, bål och hela kroppen blir som ny. Så då kör vi igång med träning tre dagar i veckan. Detta resulterade i ryggskott och en ortopedläkare som bara sa nej nej nej. Så nu börjar vi om med smärtstillande tabletter. Idag fick jag massage  som gör att musklerna slappnar av lite och inte krampar allt för mycket. 
Snart är det jul igen och varje år tänker jag samma sak, det var ju inte länge sedan det var jul. Tid är något som går väldigt fort. I helgen var Niklas hemma och Clara sov över här från fredag till lördag, det var verkligen en rolig helg och vem busar bäst om inte farbror Niklas. Nu har jag kravlat mej upp för trappan och kastat mej i sängen, nu gäller det att hitta en bra plats innan hunden Nisse kommer och lägger sej på tvären!