Nu ska här bakas, städas, koka skinka, korv, rullas köttbullar

publicerat i om allt och inget;
Nu är vi en dag närmare jul och nu ska jag rulla köttbullar, koka korv,  hänga lutfisken på tork. Jag ska vända upp och ner på hela hemmet och städa från golv till tak och sedan ska jag ge mej ut i djungeln och köpa julklappar. OBS: Detta är ironi och inget annat.  
För mej är inte julen allt detta utan det är ledighet med familj, vänner, kolla på en bra film, läsa en bok , äta lite julmat, kanske en och en annan skumtompte slinker ner. Har vi tur är vädret fint så vi kan ta en runda vid havet. Detta väntar jag till och snart är det jul igen och vi ska bara vara och ha det gott.
Jag har blivit för gamal för en hysterisk jul med massa mat och julklappar, allt har sin tid i livet.  Alla gör vi julen till det vi själva vill och inget firande eller inte firande är fel, det är upp till var och en. Det kan ingen ta ifrån oss. 
Tomtarna kommer snart fram i det Bengtssonska hemmet men granen får vänta till julaveckan! 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

Håller med...Har aldrig stressat för att det är jul

2:a kommentar, skriven , av Hanna Karlsson:

Jag har inte gjort något inför jul än mer än att få upp en adventsljusstake och juleljus. Men kola vill jag koka och likaså polkagrisbräck och kanske ett gäng rockyroad. Men stressa tänker jag inte göra. Det blir jul ändå. :-)

Kommentera inlägget här :