tyck som jag annars är det fel

publicerat i om allt och inget;
Natten är mörk och jag sitter uppe och lurar i soffan, kan inte sova. Ibland är det mysigt att tassa upp och sätta sej med datorn och skriva lite på boken, det är så tyst endast tomten vaken och så jag. Lite knasigt kanske men då får det vara det. Vi är alla olika. 
På tal om att vi alla är olika så verkar det i dagens Sverige som det är något vi inte får vara, alla måste tycka och tänka precis som jag eller som du. Läser på facebook där folk skriver om sina åsikter och får huvudet fullt av skit för dom tycker något annorlunda. Jag läser högt uppsatta politiker som använder ord och begrepp så man dånar.  Själv har jag varit aktiv kommunpolitiker och när jag i dag ser och läser hur dom beter sej tänker jag , herregud har jag varit en sån som trodde mej veta, kunna och vara förmer än alla andra. Hujedamej.
Idag skäms jag när jag ser hur partikamrater i alla partier vräker ur sej mot varandra och andra partier och mot oss  "vanligt folk"  Det är bara jaget som gäller och att hålla fast vid sina stolar och uppdrag, sunt förnuft och hyfs verkar vara borta. Om jag röstar på ett parti som är ett demokratiskt valt parti så måste jag få säga min  mening utan att få huvudet fullt med skit att jag inte begriper något och ska mer eller mindre bara hålla flabben. Det finns partier som står för saker som jag aldrig skulle rösta på, men inte hoppar jag på dom som är företrädare eller som röstar på dessa partier!? Det är ännu en demokratiskt land och jag vill kunna tycka om och umgås med människor oavsett vilket parti dom röstar på eller företräder.
Ett tips kom ner på jorden och lär er lyssna. Alla andra "vanligt folk" kan inte ha fel och ni ha rätt i allt. Det har varit en nyttig resa för mej att få stå vid  sidan om för att se och förstå vissa saker, det är inte bara att köra på och tro att alla ska med och tycka som jag eller du. 
Nu är det dags att försöka sova fem kvart i timmen. Det är en konst att klara av det! Testa. 
 
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

Inte konstigt att det är mobbing i bla skolor när vuxna uppför sej som många gör. Å då är det inte bara inom politiken men det är dom som är " ansiktet " utåt.
Tur att du vaknat upp Veronika💖💖😍😍

2:a kommentar, skriven , av Carina:

Igen kloka ord från dig Veronica! Det du beskriver är ju faktiskt en form av maktmissbruk att bara för man har en position i politiken så ska alla tycka som "mig".
Så länge vi har det så kan vi väl knappast kalla oss ett demokratiskt samhälle ???
Synd inte fler politiker gör samma insikts resa som dig!
Carina

3:e kommentar, skriven , av Rita:

Dina tankar är så sunda, så det är synd att du inte är kvar i politiken,...jag skojar nu, förstår så väl att du inte saknar den..

4:e kommentar, skriven , av Lars:

Jaget härjar i samhället lite överallt. Det är det bra att någon skriver om det. Respekt för varandra oavsett åsikt måste återkomma.

5:e kommentar, skriven , av Monia Nilsen :

Mycket klokt skrivit och äntligen någon som vågar skriva det. Bra.

6:e kommentar, skriven , av Anonym:

Ha, du har varit än värre!!! :-) Nä så klart du inte varit goa syster, du är så mycket förmer än så, tusen gånger klokare, empatisk, lyssnande och jordnära! Fortsatt lycka till med boken, jag hoppas få läsa den innan jag dör! :-) Kramar till dig

Kommentera inlägget här :