kontrollbehov

Morgonen börjar med mycket kaffe för att vakna till, det var så attans segt att vakna idag. Har en jäkla huvudvärk som inte vill släppa, men det är väl kanske lite efter vi har legat i influensa (light.) Så kändes det för mej influensa light, jag klarade mej och slapp ligga flera veckor i feber och infektioner. Helt underbart att kroppen fixar till detta utan en massa penicillin Kroppen är en underlig sak.
Men den kroppsdel jag är mest imponerad av är  givetvis vår hjärna. Tänk vad den kan ställa till det för oss genom att vi tänker fel och spelar oss ett spratt. Vi snöar in oss på saker som vi matar den med som sedan  blir en verklighet för den. Ett exepempel är kontrollbehovet många av oss bär på och har. Jag har själv haft ett jätte kontrollbehov men i dag är det precis tvärtom. Jag orkar inte lägga min energi på saker som jag inte kan förändra eller ha med att göra. Det är helt underbart när man kommit så långt att man bara kan leva här och nu och njuta av livet som pågår. Jag anser att livet är lättare att leva  efter den agendan istället för att försöka kontrollera allt och alla. och faktum är att vi ständigt påverkar hjärnan fysiskt med våra tankar så tänk rätt eller tänk gör om och tänk rätt, det som känns rätt för dej. Kontrollbehov och att bry sej om andra människor är inte samma sak.
 
 
 
1 Sara Nilsson:

skriven

Vilken underbar blogg du har. Du skriver allt som jag bara går och tänker på. Du får verkligen ner dina tankar i ord, en egenskap som är unik. Trevlig måndag och hoppas huvudet snart slutar banka. / Sara

Svar: Tack!
Veronika Norberg

2 Leif:

skriven

Nog är det så att livet ska levas här och nu/ Leif

Svar: Ja, vi måste ta vara på varje minut.
Veronika Norberg

Kommentera här: