Nepotismen har kommit för att stanna

En isande kall dag och jag vill verkligen inte gå ut, Nisse följer mitt råd och det är korta promenader. Jag började dagen med att kolla blodsockret och det var på topp alltså allt var jätte bra och det låg precis där det skulle ligga, underbart att allt funkat så bra sedan jag fick det. Kosten har gjort sitt och det är bara att fortsätta på denna nya livsstil som gör att jag mår bra och sockret är perfekt. Att maten är viktig har jag verkligen fått lära mej och det är ganska intressant när man känner skillnad på vad man äter och reaktionen från kroppen om den får i sej något som den inte ska ha. 
Jag har haft tur när man ser och hör vänner som har barn med denna sjukdom diabetes. Jag har hört föräldrar berätta om sin oro att skicka sitt barn till skolan och inte veta om det finns hjälp om det händer något eller klarar barnet själv av det osv. Det är en  folksjukdom säger man men man ska inte glömma att det är en allvarlig folksjukdom och som barn är det tufft att bli drabbad.
Har en vän som haft det sedan hon var 5 år i dag är hon 50 år. När hon berättar hur det slitit på kroppen och hur mycket kroppen tagit stryk inser man vilken tuff sjukdom det är. Hon sa att det bästa är att i dag har utvecklingen gått så långt fram att det går att leva med det på ett annat sätt än för 45 år sedan.  
Dibetes 2 som jag drabbades av är inget ovanligt i min ålder men det gäller att sköta sin kropp på det bästa sättet för jag tänkte leva ett långt lyckligt liv med min Magnus. Har jag tur så blir jag "hondra" år och jag och Magnus tar oss en runda på hojen när våren kommer :) 
Drömma går ju, men sedan om det blir så är väl en annan dröm. 
När jag läser och ser hur folk klappar varandra på ryggen som egentligen inte gillar varandra ett dyft ser jag att nepotismen eller vänskapskorruption verkar överleva. Kan jag få något av dej så klappar jag dej en stund på ryggen. Hyckleri. Jag känner att jag gjort rätt som väljer mina vänner med omsorg och har valt bort denna falskhet. Jag står för mina åsikter och tyckande och det är jag förbannat stolt över. Jag sa till en polare i går - Sträck på dej och var stolt över allt du har åstadkommit i ditt liv, du har lyckats vara den du är i 52 år. . Det är sådana vänner man vill ha och vara själv. 
Här kommer lite lchf lunch som jag slängde ihop idag. 
Stekte korv, lök, paprika, dijonsenap och lite grädde, smarrigt.
 
 
 
 
 
 
 
1 Lena Simonson:

skriven

Ser verkligen gott ut och jag håller med dig att det är väldigt mycket svågerpolitik just nu överallt. Både bland vänner och makten.

2 Pär:

skriven

Nepotismen har alltid funnit och tyvärr kommer den aldrig försvinna. Jag som du valde bort och det är det bästa jag gjort. Jag ska visa frugan dina goda recept då hon också har diabetes 2 och inte hittar några bra mattips.

Kommentera här: