Skor och rygg är ingen lätt kombo

Det var ett tag sedan jag skrev men nu är jag nog tillbaka. Ibland behöver man en paus från det mesta med sociala medier, det blir lätt massa od som är fullständigt värdelösa att läsa och  då trycker jag på paus knappen.
Idag har jag äntligen hittat nya skor som jag tror jag kan gå med utan att ryggen säger , släng dom och ta på dej något praktik på fötterna människa! ! Att ha snygga skor glöm det, ett par rejäla gympadojor eller allebånar är vad du ska ha. Men nej jag vill inte ha gympadojor på fötterna jag vill ha sommarskor , hur svårt kan det vara. Inte alls. 
Magnus är i Stockholm och roar sej med Tobias, Dennis och Fredrik inför Guns n Roses konsert i kväll.
Jag passar på att göra allt och inget denna dagen men mest allt. Ikväll kommer Niklas hem till mej,
ska tydligen bli partaj på lördag med hans kompisar. Men ikväll blir det mamma son kväll med pizza för det har jag bestämt.
 Jag tycker vi alla skulle leva efter dom gamla filosoferna 

En dag kom en bekant för att träffa den store filosofen Sokrates och sa: ”Vet du vad jag har hört om din vän?”
”Vänta lite,” svarade Sokrates. ”Innan du pratar med mig om min vän, kan det vara bra att ta en stund och filtrera vad du ska säga. Det är därför jag kallar det tredubbla filtertestet.

Det första filtret är Sanningen. Är du helt säker på att vad du håller på att berätta om min vän är sant? ”
”Ja…. nej”, sade mannen, ” jag har faktiskt bara hört talas om det och …”
”Okej,” sade Sokrates. ”Så du vet inte riktigt om det är sant eller inte. Nu ska vi prova andra filtret, filtret av godhet. Är det som du håller på att berätta om min vän något gott?”
”Uhmm, nej, tvärtom …”

”Så,” Sokrates fortsatte, ”du vill berätta något hemskt om min vän, men du är inte säker på att det är sant. Du kan dock fortfarande klara provet eftersom det finns ett filter till, filtret användbarhet. Kommer det du vill berätta för mig om min vän att vara till nytta för mig? ”
”Nej, egentligen inte.”
”Tja”, avslutade Sokrates, ”om det du vill berätta är varken sant eller bra, eller ens användbart, varför berätta det för mig överhuvudtaget?”

Livet är fantastiskt

Livet är ett äventyr vi ska ta oss  igenom med dom verktyg vi fått att hantera det med. Livet kan vara som en bal på slottet men det kan också vara som ett mörkt hål i marken. Vi läser överallt och allt fler pratar om att vi måste tänka rätt tänka om tänka positivt.Hjälper det? Det får du avgöra om det hjälper dej. Jag känner idag som jag vunnit högsta vinsten på lotto.
Jag är 50 år och livet har inte varit enkelt. Det har varit sjukdomar, död och många av mina vänner ville inte förstå att jag älskar detta livet, trots allt. Att vinna högsta vinsten på lotto har jag verkligen gjort, jag träffade Magnus och det räcker för mej resten av mitt liv. Kan jag vara lyckligare än att bli älskad och att älska någon, att vakna varje morgon med Magnus och veta att det är vi två.  Jag har träffat nya vänner som  är helt otroliga. Det såg vi och kände på vårt underbara bröllop att det är få som har så fina  vänner som vi. ( Jag säger som Sanna ) jag älskar mina vänner så jag kan inte söva om nätterna! 
Just nu har jag blivit så jäkla rik, vi har vart på gekås där vi inhandlat nya böcker, det är en annan rikedom. Det är tisdag och det innebär en Magnus och Veronika kväll men jag sitter och glor lite på böckerna och tänker , snart ska jag kravla mej uppför trappan och börja läsa en av böckerna , men jag får hejda mej lite men det är nära nu! 

Blandade bilder

Vi är hemma efter helt underbara dagar nere i Sölvesborg och Sweden rock. Många bra band och det var dagar med sol och många skratt och tårar (skrattårar) Men som vanligt är det alltid vännerna man har omkring sej som gör att man trivs och har roligt. Helt underbara vänner och det går inte att ha tråkigt med dom, ingen nämnd och ingen glömd.
 
Väl hemma var det dags att släpa sej iväg till provtagning för socker och allt annat som man kan hitta i blodet, inte för att jag är sjuk utan för att få svar på att allt är bra, man kan säga den årliga kontrollen. Vad händer då? Jag blir yr och håller på att slumra till en stund, men som sagt bättre lågt tryck än högt tryck. Lite vatten och lite saft så är man på benen igen. Sedan var det bara att släpa sej hemåt och där möts jag av två hundar som ligger i hallen och väntar på mej. Tyson hade kommit ner från övervåningen till Nisses förtjusning att slippa vara ensam här nere. Nisse älskar Tyson MEN Tyson har nog inte riktigt samma känslor för Nisse. En liten mopsig 1 årig som bara vill busa och Tyson en äldre herre som helst vill vara själv och bestämma över sin dag, utan att ha en mops hängandes i svansen. Men det går bra tycker jag, Tyson är en klok hund.