Varför drömmer man

När tankarna och drömmen är så verklig att det känns som en film som spelas upp flera gånger för att man sedan ska vakna kallsvettig och närmast hysterisk och inse att allt var bara en dröm. 
Betyder drömmar något, ska vi ta dom på allvar är det något i vårt undermedvetna som vill säga något eller är det en frigörelse från tankar, öde, eller något vi upplevt. Jag vet inte.
Visste du förresten att forskningen säger att du har ett högt IQ om du drömmer mycket.  Det är väl den enda trösten jag har i mina drömmars elände just nu.  Att vakna och inte veta om man är vaken eller man är flyttad till en annan plats är det sant eller vad händer, det gör att tröttheten blir inte piggare under dagen utan man är som ett mosat  äpple resten av dagen. 
Vad gör jag när det drabbar mej? Jag läser och kollar på nätet varför vi drömmer och hur det påverkar oss osv. Ett ganska intressant ämne men ingen vet så mycket om det. En del kallar det för ett budskap från det undermedvetna en del säger att det centrala nervsystemet bearbetar information, men exakt varför vi drömmer finns det många teorier om. Fysiologiskt kan det handla om att träna nervsystemet,  psykologiskt om att gå igenom dagens alla intryck och sovra bland dem.
Sedan har vi alla AHA människor som ser det som en frigörelse och tror vi tillräckligt mycket och visualiserar så kan våra drömmar bli sanna, men vem vill att en mardröm ska bli verklig, inte jag. Så jag fortsätter mitt sökande om varför jag drömmer mej bort i en värld som inte finns och aldrig kommer finnas.
Helgen närmar sej och i morgon kommer Niklas hem. På lördag ska Magnus, Niklas och Tobias en runda över vattnet till Tyskland. Själv ska jag träffa en bokförläggare i Gbg och äta lunch. Vi ska gå igenom tankar och upplägg inför den kommande boken en skräckis med många drömmar, mord, svek och intriger inom högt uppsatta människor inom......... och .........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ska jag blogga en eller två gånger om dagen /veckan?

Vår eller vinter, snö eller regn tänk om vädret kunde bestämma sej för vad det ska vara för väder. Jag känner mej som som vädret, jag kan inte riktigt bestämma mej hur jag mår ont i halsen och allmänt hängig, febrig och trött. Jag längtar så efter att våren ska komma fram och  värma upp både mej blommor och alla andra trötta som känner som jag. Det har varit en enda lååång höst sedan oktober.
I helgen var vi i Malmö hos Inger och Kim. Alltid lika roligt att träffa dom och alltid lika god mat, dricka ochsällskap. Men jag har undrat många gånger om vi inte skulle ta och spela in våra kloka samtal för alla pratar samtidigt och ibland skulle man  nog vilja höra det en gång till :) Underbart och verkligen goa vänner där man kan kan vara den man är utan en massa konstigheter. 
Alla som bloggar har nog funderat på om man bloggar för lite eller för sällan ,är min blogg intressant eller ska man ändra inriktning, ska jag skriva mer om vad som händer eller ska jag skriva fakta, politik osv. En intressant fråga för mej som bloggar och har du tid så skriv gärna vad du tycker jag ska skriva om eller ändra. Fler blogginlägg eller helt enkelt fortsätta som jag gör? Vore intressant att höra din åsikt.
När jag ser min besöksstatistik blir jag glad varje gång jag gjort en inlägg, det är nästan aldrig mindre än par hundra personer som varit inne och läst. Jätte skojigt, men lite ofattbart att så många läser vad jag skriver. 
Mitt nästa blogginlägg vet jag precis vad det ska handla om, då ska jag berätta vad som är på gång och våra förberedelser inför den stora dagen i maj.
 
Nu får jag göra lite nytta och skriva vidare men i ett helt annat forum.
Denna sko är bara så snygg, funderar vidare!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sol, strand, varmt

Det känns som jag skulle behöva en lång strand med vit sand under tårna, där jag kan sitta varje dag i solen med min dator i knät och titta ut över ett lugnt hav och skriva alla min projekt jag har på gång. En månad hade varit helt underbart att få göra detta. Jag vet att Magnus hade inte sagt nej till en månad i Thailand, det är bara semester och hundvakt som behövs och vem vet. 
Känns som det är dags att börja renskriva !
 
 
Nu får det bli en promenad med Nisse innan det är dags att bara göra inget. I helgen ska vi träffa Inger och Kim och det ska bli så roligt att äntligen få krama dom, var ett tag sedan jag träffade dom.