Varför drömmer man

När tankarna och drömmen är så verklig att det känns som en film som spelas upp flera gånger för att man sedan ska vakna kallsvettig och närmast hysterisk och inse att allt var bara en dröm. 
Betyder drömmar något, ska vi ta dom på allvar är det något i vårt undermedvetna som vill säga något eller är det en frigörelse från tankar, öde, eller något vi upplevt. Jag vet inte.
Visste du förresten att forskningen säger att du har ett högt IQ om du drömmer mycket.  Det är väl den enda trösten jag har i mina drömmars elände just nu.  Att vakna och inte veta om man är vaken eller man är flyttad till en annan plats är det sant eller vad händer, det gör att tröttheten blir inte piggare under dagen utan man är som ett mosat  äpple resten av dagen. 
Vad gör jag när det drabbar mej? Jag läser och kollar på nätet varför vi drömmer och hur det påverkar oss osv. Ett ganska intressant ämne men ingen vet så mycket om det. En del kallar det för ett budskap från det undermedvetna en del säger att det centrala nervsystemet bearbetar information, men exakt varför vi drömmer finns det många teorier om. Fysiologiskt kan det handla om att träna nervsystemet,  psykologiskt om att gå igenom dagens alla intryck och sovra bland dem.
Sedan har vi alla AHA människor som ser det som en frigörelse och tror vi tillräckligt mycket och visualiserar så kan våra drömmar bli sanna, men vem vill att en mardröm ska bli verklig, inte jag. Så jag fortsätter mitt sökande om varför jag drömmer mej bort i en värld som inte finns och aldrig kommer finnas.
Helgen närmar sej och i morgon kommer Niklas hem. På lördag ska Magnus, Niklas och Tobias en runda över vattnet till Tyskland. Själv ska jag träffa en bokförläggare i Gbg och äta lunch. Vi ska gå igenom tankar och upplägg inför den kommande boken en skräckis med många drömmar, mord, svek och intriger inom högt uppsatta människor inom......... och .........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Viktoria Larsson :

skriven

Din blogg är intressant och rolig att läsa, det känns som du skriver direkt från hjärtat utan massa omvägar.

Kommentera här: