jag mår illa över människans handlingar

När allt går över styr och man inte kan skilja på vad som är vad är vi väldigt farligt ute. Jag tänker på den nya status uppdateringen som de flesta kvinnor har lagt ut #Metoo. Jag säger inte att det inte är rätt men det kan gå fel. Det blir konstigt när man anmäler att man blivit trakasserad av en man som man senare inleder en långvarigt förhållande med, det känns som det blir ett tillfälle att hämnas. Det en känd tv profil Martin Timell har gjort är ett vidrigt påhopp och där har vi ett praktexempel på betydelsen av #Metoo. 

Det jag är rädd för är att dom som verkligen blivit drabbade inte får fram det som Metoo egentligen står för. Jag vill inte tro att någon accepterar våldtäkter, pedofiler, mördare eller trakasserier antingen du är man eller kvinna. Men tyvärr har jag fel. Jag stöttar verkligen alla dessa kvinnor/män som blivit utnyttjade, våldtagna och jag hoppas verkligen att dessa människor som begår dessa handlingar får sitt straff. Det är så vidrigt och när jag ser nyheterna vad som händer människorna som flyr från Burma, hur dom på sin väg blir slaktade och våldtagna så inser man att människan är en vidrig och grym varelse.  Du har full rätt över din kropp. Ett nej är alltid ett nej.

Redan 2006 skrev Tarana Burke #Metoo på sociala medier. Anledningen var att hon träffat en 13-årig tjej som blivit utsatt för sexuellt våld i sitt hem. ”– Jag såg när hon satte på sig masken och gick tillbaka till sitt gamla liv. Jag förmådde inte ens att viska "me too" till henne sa Tarana.” 

I morgon påbörjar jag min resa med rehabiliteringen efter min operation. Det ska bli både roligt svettigt och framförallt ska det ska bli så jäkla skönt att få hjälp nu när allt är tillrättat, nu är det framåt som gäller. Tröttheten är hemsk men den kommer gå över när allt är på plats och jag slipper ta värktabletter och allt är igång med träningen. Jag har världens tur som har min underbara, finaste och goaste Magnus som är min största supporter och finns där hela tiden. Det var nog lite tuffare än vad jag trodde.