jag mår illa över människans handlingar

När allt går över styr och man inte kan skilja på vad som är vad är vi väldigt farligt ute. Jag tänker på den nya status uppdateringen som de flesta kvinnor har lagt ut #Metoo. Jag säger inte att det inte är rätt men det kan gå fel. Det blir konstigt när man anmäler att man blivit trakasserad av en man som man senare inleder en långvarigt förhållande med, det känns som det blir ett tillfälle att hämnas. Det en känd tv profil Martin Timell har gjort är ett vidrigt påhopp och där har vi ett praktexempel på betydelsen av #Metoo. 

Det jag är rädd för är att dom som verkligen blivit drabbade inte får fram det som Metoo egentligen står för. Jag vill inte tro att någon accepterar våldtäkter, pedofiler, mördare eller trakasserier antingen du är man eller kvinna. Men tyvärr har jag fel. Jag stöttar verkligen alla dessa kvinnor/män som blivit utnyttjade, våldtagna och jag hoppas verkligen att dessa människor som begår dessa handlingar får sitt straff. Det är så vidrigt och när jag ser nyheterna vad som händer människorna som flyr från Burma, hur dom på sin väg blir slaktade och våldtagna så inser man att människan är en vidrig och grym varelse.  Du har full rätt över din kropp. Ett nej är alltid ett nej.

Redan 2006 skrev Tarana Burke #Metoo på sociala medier. Anledningen var att hon träffat en 13-årig tjej som blivit utsatt för sexuellt våld i sitt hem. ”– Jag såg när hon satte på sig masken och gick tillbaka till sitt gamla liv. Jag förmådde inte ens att viska "me too" till henne sa Tarana.” 

I morgon påbörjar jag min resa med rehabiliteringen efter min operation. Det ska bli både roligt svettigt och framförallt ska det ska bli så jäkla skönt att få hjälp nu när allt är tillrättat, nu är det framåt som gäller. Tröttheten är hemsk men den kommer gå över när allt är på plats och jag slipper ta värktabletter och allt är igång med träningen. Jag har världens tur som har min underbara, finaste och goaste Magnus som är min största supporter och finns där hela tiden. Det var nog lite tuffare än vad jag trodde.

 

jag skäms över att se hur vissa politiker beter sej

 

Politiken har fullständigt spårat ut, det handlar inte längre om sakfrågor och att lösa och se till att Sverige går framåt. Det handlar mer om vem som kan vara vassast och otrevligast. Det är inte ens roligt längre utan det är jävligt sorgligt att det blivit så här. Ingen vill se vad som händer runt om oss utan man håller bara på med pajkastning. Hade det inte varit  bättre att ägna sej åt att reda ut den här soppan som Sverige har hamnat i med vården, skolan, äldrevården, gator, trygghet, invandring, kriminalitet, osv. Det som gjorde mej förbannad i söndagens debatt är att alla pratar om att få in invandrare på arbetsmarknaden, och det är klokt.  INGEN nämnde att vi har svenskar som har gått arbetslösa av olika anledningar och har problem med att ta sej in på arbetsmarknaden, oftast på grund av dålig utbildning osv. Men INGEN nämnde det.

Jag satt i väntrummet på vårdcentralen där jag varit några gången på grund av min operation och att jag åkte på lunginflammation. Där satt en kvinna och berättade för mej att hon varit "arbetslös" över tre år men har hankat sej fram på ströjobb och några timmar här och där. Hon har ingen utbildning är 56 år och vill jobba. Hon sa -  Jag klarar väl mej hyfsat vi är två jag och gubben. A-kassan har sagt att du inte kan jobba så få timmar det är bättre du stämplar och står till arbetsmarknadens förfogande. (jag vill inte ens kommentera detta) jag skäms.Jag tror att denna kvinnan hade gått till ett jobb varje dag, kommit i tid, varit glad, positiv osv, men hon kommer inte in på arbetsmarknaden för att få ett RIKTIGT jobb. Vill bara säga att hon satt i väntrummet för hon hade fått halsfluss och hade sökt vård två dagar innan men fick då till svar att återkom om du får eller när du har feber.

Sverige 2017 med en socialdemokratisk regering och ett parti jag röstat och varit engagerad i under många år. Jag skäms. Vem ska jag då rösta på? Ja, det blir ett lotteri inför valet, kommunen är jag helt klar med vem jag ska rösta på men riksdag och region?!

Som rubriken säger så skäms jag över att se hur vissa politiker beter sej och tänker. Jag drar inte alla över samma kam men lite ärlighet, styrka, pondus, rakrygghet, stå för det du gör och säger och framförallt släng inte skit på de andra partierna, ägna er åt sakfrågorna. 

Idag har det varit en slapp dag i soffan med hund och böcker. Nisse vägrar gå ut så jag får dra han till grinden sedan går han lite lojt iväg och gör det han ska, vänder om och snabbt in.

 
 
 
 

lite blandat om allt & inget

I natt har jag sovit utan att hosta sönder både mej och ryggen. Den där hostmedicinen är ganska effektiv så den kör jag med ett tag till. Allt kan bara bli till det bättre. 
Efter att jag läst boken Omgiven av idioter har jag nu påbörjat den andra boken Omgiven av psykopater. Spännande läroböcker och det bästa är att alla skulle läsa dessa böcker för att få en uppfattning och både sej själv och andra. Så mitt tips är att läs dom.
Jag och Magnus har ätit lchf nu snart ett år, att vi valt denna diet är mest för att må bra och för min del är min mage perfekt efter att jag utesluter snabba kolhydrater. I sommar har vi fuskat och det märktes direkt på min mage och även på vikten nu tar vi nya tag igen och kör vidare. 
 
 
Att vara ägare till Nisse våran hund som är en mops, är en utmaning utöver något annat. Men vad denna lille krabat kan göra mej glad. Nisse har nu under ca 4 minuter visat mej hur han kan göra sitt mopsryck. Mopsryck är något Nisse får ca 2 gånger om dagen för att visa sin glädje och för att få oss att skratta. Det innebär att han far runt i hela huset med svansen ner och leker hinderbana runt alla möbler. Att mopsar är clown - hundar går inte att  undvika, Nisse är rolig, charmig, lekfull, snäll,  busig, älskar när folk klappar honom han blir så glad att han nästan vrickar rumpan av sig, han älskar andra hundar, och de flesta barn älskar honom och han älskar dom. Att mopsen är en liten clown med tokiga påhitt och galenskaper kan inte någon missat som har en mops. Dom har korviga ben och en liten grisknorr på svansen, dom har ett runthuvud med runda ögon, och är rynkiga och sååå söta. Vi älskar vår lille Nissse Clown. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Frukosten i dag blev allt enligt lchf, kokta ägg, majonäs, tomater och ostknäcke med svartpeppar på. Lägg riven ost på en plåt  kryddade med svartpeppar 175 g i ugnen tills osten smällt.