jag skäms över att se hur vissa politiker beter sej

 

Politiken har fullständigt spårat ut, det handlar inte längre om sakfrågor och att lösa och se till att Sverige går framåt. Det handlar mer om vem som kan vara vassast och otrevligast. Det är inte ens roligt längre utan det är jävligt sorgligt att det blivit så här. Ingen vill se vad som händer runt om oss utan man håller bara på med pajkastning. Hade det inte varit  bättre att ägna sej åt att reda ut den här soppan som Sverige har hamnat i med vården, skolan, äldrevården, gator, trygghet, invandring, kriminalitet, osv. Det som gjorde mej förbannad i söndagens debatt är att alla pratar om att få in invandrare på arbetsmarknaden, och det är klokt.  INGEN nämnde att vi har svenskar som har gått arbetslösa av olika anledningar och har problem med att ta sej in på arbetsmarknaden, oftast på grund av dålig utbildning osv. Men INGEN nämnde det.

Jag satt i väntrummet på vårdcentralen där jag varit några gången på grund av min operation och att jag åkte på lunginflammation. Där satt en kvinna och berättade för mej att hon varit "arbetslös" över tre år men har hankat sej fram på ströjobb och några timmar här och där. Hon har ingen utbildning är 56 år och vill jobba. Hon sa -  Jag klarar väl mej hyfsat vi är två jag och gubben. A-kassan har sagt att du inte kan jobba så få timmar det är bättre du stämplar och står till arbetsmarknadens förfogande. (jag vill inte ens kommentera detta) jag skäms.Jag tror att denna kvinnan hade gått till ett jobb varje dag, kommit i tid, varit glad, positiv osv, men hon kommer inte in på arbetsmarknaden för att få ett RIKTIGT jobb. Vill bara säga att hon satt i väntrummet för hon hade fått halsfluss och hade sökt vård två dagar innan men fick då till svar att återkom om du får eller när du har feber.

Sverige 2017 med en socialdemokratisk regering och ett parti jag röstat och varit engagerad i under många år. Jag skäms. Vem ska jag då rösta på? Ja, det blir ett lotteri inför valet, kommunen är jag helt klar med vem jag ska rösta på men riksdag och region?!

Som rubriken säger så skäms jag över att se hur vissa politiker beter sej och tänker. Jag drar inte alla över samma kam men lite ärlighet, styrka, pondus, rakrygghet, stå för det du gör och säger och framförallt släng inte skit på de andra partierna, ägna er åt sakfrågorna. 

Idag har det varit en slapp dag i soffan med hund och böcker. Nisse vägrar gå ut så jag får dra han till grinden sedan går han lite lojt iväg och gör det han ska, vänder om och snabbt in.

 
 
 
 

Kommentera här: