Utan hjälm vet vi inte hur det hade gått

Valborgsmässoafton och solen lyser och jag är klar med allt som ska göras och det jag inte gjort det struntar jag i. Nu ska jag bara sitta i solen och lata mej tills Magnus kommer hem. I kväll blir det grillning hos goa vänner, precis som en valborg ska vara.

 I torsdags kunde våra liv blivit annorlunda, ett liv kan ändras fort och man får sej en  tankeställare att en olycka kan släcka ett liv eller förändra ett liv på bara en sekund.   

Vi hade varit hos Tobias och firat hans födelsedag en jätte mysig och trevlig kväll. När vi cyklade hem så kör Magnus rakt ner i gruset när han ska svänga ner från cykelbanan och det blev tvärstopp. Han flög över cykeln och gick med huvudet rakt ner i gatan och blev liggandes. Det synen jag såg framför mej med Magnus liggandes orörlig på gatan hoppas jag att jag snart får bort. Men han klarade sej med en kropp som är mörbultad och full av blåmärken, inget annat. Hjälmen kan vi kasta den blev helt  intryckt och är inte användbar något mer, utan den vet vi inte hur det hade kunnat sluta. Cykla aldrig utan hjälm, snälla. 

 Imorgon är det 1 maj och tomtarnas parad lite överallt i Sveriges, för mej har det blivit ett jippo utan innehåll. Men vi får väl se vi kanske går och lyssnar för att höra om det finns något som skulle kunna vara nytt. Det brukar även vara ko släpp denna dagen , så vi får se vilket som lockar mest.

Tänk att lilla landet Sverige inte kan enas om något alls över partigränserna utan det ska vara tvärtom bara för att och tycker man inte som vissa så bort, bort.

Ha nu en riktigt skön valborg och glöm inte hjälmen om ni ska cykla.

 

KRAM 

 
    
 

2 år i dag

Sociala mediers baksida är många, en av dom är när det skrivs skickas bilder och det inte är inte en själv som skickar dom, lite spännande men kan bli lite störigt i längden. Så får ni någon text eller bild som ni tänker att nja den skulle nog inte Veronika skickat till mej, så är det nog så. Nu vet jag ju att min goe vän från södern ( Inger) som kommer läsa detta svarar och tänker - Hahah det kan nog komma vilken bild som helst från dej min vän. Men så är det inte,tro mej.  

Idag är det ingen  vanlig dag utan det är Nisses födelsedag 2 år och full av bus men har så mycket kärlek  i sej att man bara älskar den här lilla mopsen. Han älskar allt och alla men hans bästa vän och kompis är ändå Clara, dessa två är så fina ihop och det lyser om dom båda när dom träffas. Harley är inte riktigt van vid små barn så han är lite mer avvaktande och vi vågar inte släppa ihop Clara och Harley , Harley är fortfarande valp ( 9 månader) och har aldrig träffas små barn innan han kom till oss. Men han är gärna med och ligger och iakttar dom två andra. En dag är dom alla tre bästa kompisar.

Energitjuvar är ett kapitel som ska läsas, funderas, filosoferas, begrunda, redovisas  och tänkas igenom noga varför och hur det kommer sej att det finns så otroligt många som tar energi från omgivningen. Det är tyvärr en av många orsaker att folk mår dåligt och söker sej till KBT och andra forum för att lära sej att släppa dessa negativa energier. Jag tror oftast det  beror på en osäkerhet hos dom som är energikrävande, ensamhet, missunnsamhet, avundsjuka, vill gärna stå i centrum,  ska ha allt, inte för att man behöver utan bara för att man ska, ägande och lite övertag över andra. Ska bli en spännande resa och läsning i vår/sommar.

Vi får inte döma utan många har med sej skratt, kärlek, vänskap, omtänksamhet och mycket bra saker. Men oftast är det en och samma person som gör att många känner ett obehag och det är nästan alltid samma person som slänger en påse med skit på ditt bord. Vad ska man göra ? lyft ut den personen i ditt liv och hitta verktygen att gå vidare. Inte lätt men det går.  

”Livet är för kort för att vara en soptunna för andra människors beteendestörningar.”

                   

 

 

 

 

 

 

gör något åt ditt liv, det är nu livet är ditt

Jag har väntat så länge på just den här dan och det är skönt att den äntligen kommer
väntat så länge på just denna dag. Just i dag är jag stark just i dag mår jag bra och just IDAG….

 Texten kanske inte gick  precis så, men nånstans där emellan var det nästan rätt som Kenta sjöng. Klok man med kloka texter om man nu vill lyssna på vad han skriver eller sjöng.

Livet både rullar och går vidare och just idag för exakt 27 år sedan åkte jag in på BB för förberedelser inför ett kejsarsnitt. Men det blev inte som det var planerat. Den 26/4  var det istället dags. (Min syster brukade gratta den 27/4 för då trodde hon det var dags.)  Ni hör ju, ingen ordning alls. Nu har Tobias, 27 år senare ( om tre dagar) en liten Clara och jag är farmor till en liten höna sötare än sötast. Väldigt lik farmor 😊 men det går nog över säger dom. Hmmm.

Har ni märkt att det finns allt för många pekpinnar som måste klaga på nåt och vara lite martyrer OCH  hittar man inget så kan man alltid klaga på en skriven text.

Pratade med Therese på bokförlaget som skrattade gott när jag sa att hur orkar dessa pekpinnar läsa en hel sida och inte bry sej om eller kommentera innehållet utan att  - DU stavade fel där på vänstra raden höger stycke sidan 5. Skönt att det finns folk som aldrig skriver, säger eller gör fel, det gillar jag (ironi)

 

Idag har jag lyssnat på den största martyren i min värld just nu,  om det är teater eller inte förtäljde aldrig historien. Men tänk att gå ett helt liv utan att vara glad, nöjd eller tillfreds med sitt liv, klagar på mannen/frun vill skiljas men kan ju inte för då rasar ju glorian. Barnen bryr sej inte, jag kan göra listan lång. VARFÖR gör man inget varför går man bara där och gnäller. Jag tycker så synd om såna människor som inte förmår att försöka vilja må bra man lever genom andra och tyvärr blir det  genom barnen. Då är det skönt att jag kan sätta mej ner och fundera och tänka på mitt liv att jag ångrar inget ( finns säkert jätte mycket) men inget som jag vill ha ogjort, man tar sej igenom de flesta smällarna med nya krafter och nya ögon. Så fungerar livet för de flesta.

 Livet är till för att levas, men oftast upptäcker många det för sent. Jag tänker inte ligga på dödsbädden och ångra mej för jag inte försökte alla fall.

Vi lever en gång så passa på i dag i morgon kan det vara för sent. OCH glöm inte att ta bort energitjuvarna och välj dina vänner med omsorg det är något jag lärt mej genom mitt liv. Det är jag stolt över att jag orkat välja bort och kommer nog välja bort mer och mer.

Det är nu som livet är mitt

Nu har jag tjötat med Niklas och snart ska jag träffa mamma i staden.

KRAM