fick en fråga om jag blivit centerpartist.

Då var det tisdag och nu går det fort till julen bankar på dörren och jag är fullkomligt stressfri. Jag blir trött bara jag hör hur folk handlar julklappar och stressar. Mitt tips är att ta det lugnt umgås med familj/vänner ta vara på ledigheten, ( ni som är lediga) titta på en bra film, ta det lugnt och ta vara på tiden. Jag har lärt mej att stänga av denna hysteri.
Idag är ryggen och jag är inte alls överens utan det är för jävligt.  Tur jag har mina fyrfotade vänner som gör att jag är tvungen att  hasa mej runt kvarteret tre gången om dagen. Men i morse fick Magnus ta en runda med dom innan jobbet. 
 I veckan blir det en tur till Borås där jag ska röntga ryggen inför min operation, veckan därpå blir det Spine Center Göteborg. Då ska jag träffa sjukgymnaster och allt annat som ska förberedas. Nu har det börjat röra på sej inför den stora dagen i januari då ryggen ska bli frisk. 
 Tiden är den som går fortast just nu och när man tänker på tiden och hur fort ett år går är det riktigt skrämmande. Jag var och fikade med en vän och vi pratade lite om politiken och gamla vänner som vi båda känner gemensamt. Jag började fundera på min bana inom politiken(C) och (S) och varför det blev som det blev. Sedan fick jag en fråga här på bloggen,  antagligen från en förre detta partikamrat. Så jag tänkte att jag ska förklara enkelt och inte allt för långt. 
 Man ska alltid lita på sin första magkänsla när man väjer vänner och politik, (kan jag säga nu med facit i hand)  När man varit ifrån politiken ett tag och som jag stått brevid och tittat på ser man det lite annorlunda . Att stå bredvid och tittar på skulle många  behöva. Jag började en gång i tiden tror jag var 9 - 10 år på Gåsakullas 4H, herrejösses var roligt det var. Sedan blev det Tvååkers CUF jag gick med i och där träffade jag många goa vänner, vi hade alltid lika roligt och lite politik fanns med på dagordningen. Då jag bodde mellan Tvååker och Morup hade jag vänner på båda sidor av kommungränsen och  mitt val blev Morups CUF när några från 4H gänget startade upp på kanalskolan i Morup. Jag liksom hamnade i rätt kommun Falkenberg. Mötena  var blandade med tokigheter, politik men det bästa var alla roliga läger,  teatern som vi spelade i Bölse Medborgarhus.
Allt var med en politisk budskap i våra sketcher. 
Tiden går och den där magkänslan jag alltid haft , skulle jag litat på.  Den där gemenskapen som fanns när man en gång började var som bortblåst när jag kom in i politiken som vuxen. Jag hamnade på LO sedan gick jag över till politiken och då var valet enkelt och självklart att det blev  (S) 
, Jag lärde mej redan 1993 att det finns en regel - lita inte på någon och se upp för att ha någon bakom dej, för det kommer göra ont. MEN trots allt detta är politik väldigt roligt och jag har fått en bra skola in i politiken av flera inom både Centern, Socialdemokraterna och LO det ska jag inte säga något annat om. Många duktiga som jag lyssnat och lärt mej av. 
Det har gått rätt många år och jag har funderat och tyckt mycket sedan jag lämnade politiken. Man ser helt plötsligt att - vad händer, hur tänker dom , varför, hur osv. Frågor som jag säkert stått för och tyckt varit rätt. Sedan kom den där frågan från en förre detta partikamrat inom (S) en konstig fråga.Frågan var:
- Hörde att du blivit centerpartist det är väl ett konstigt ställningstagande och ett svek. Man undrar varför?
Mitt svar är mycket enkelt. 
Svek? det var inte jag som röstade ut mej och inte ville ha mej kvar,  det var demokratin som fick råda inom socialdemokraterna den där kvällen för ett antal år sedan. Jag förlorade så enkelt är det.
Om jag "blivit"centerpartist jag förstår inte frågan riktigt, är det något man "blir" eller hur menar menar DU? trodde man föddes till det. 💚
 Nu ska jag lyssna på en bok, jag gilla egentligen inte ljudböcker utan min bästa stund är att ta en bok och läsa, men tänkte jag skulle testa. Jag har påbörjat två böcker innan men har inte kommit längre än 5 minuter in i handlingen innan jag somnat. Nu verkar jag hittat en bok som håller mej vaken.  Vänförfrågan skriven av Laura Marshall. 
Trevligt om du gör ett avtryck att du varit här
 
 
 
 

 

 
 
 
1 Pia :

skriven

Du är för underbar ! hahah

Svar: Tack ;)
Veronika - sociala medier - influencer

2 Erik Nilsson:

skriven

Politik är hårt och du fick hårda smällar, men du saknas.

Svar: Tack!
Veronika - sociala medier - influencer

3 Kram & puss :

skriven

Finns mycket kloka ord i din text. Hoppas nu du blir bra i ryggen och att dom gör dig smärtfri. Vad jag förstog blir det steloperation. Kram

Svar: Helt rätt det blir en steloperation. Kloka ord men dom är ärliga ;) kram och puss
Veronika - sociala medier - influencer

4 Yasmine mamma till Dennis och angelina:

skriven

Politik är inte lätt fina du.
Hoppas du har en mysig kväll

Svar: Nej det finns många viljor inom politiken. Kramis
Veronika - sociala medier - influencer

5 Anonym:

skriven

Mycket roligt har hänt i kanalskolan i morp.

Svar: Japp! :)
Veronika - sociala medier - influencer

Kommentera här: