ett personligt inlägg

publicerat i Allt och inget;

Idag fick jag reda på att min kropp är tömd på energi och det är dags att tanka upp den igen. Att energin tar slut innebär inte att jag gått in väggen eller är deprimerad, utan kroppen har sagt ifrån att den är trött och behöver både bensin, vatten, sol och oljebyte. När jag gråter för att jag blir träffad av en schampoflaska i duschen som råkade nudda foten då är det dags att ta tag idet. Att det blivit så här är inget konstigt alls och det inser jag också. En tuff resa med min rygg under några år med en satans värk med massa starka tabletter utredningar men framförallt ovissheten vad det är. Till slut blev det operation värken släpper och jag ser ljuset på allt igen, jag kan gå, stå, ligga utan att ha ont. Men efter 9 veckor återkommer värken och denna gången med fullkraft och det däckade mej fullständigt. Man sätter in mediciner igen och ser vad som händer, värken släpper och det känns som nu är vi på väg, men inte riktigt nu väntar återbesök och kallelse till ny MR röntgen. På detta fick jag vinterkräksjukan, influensan, maginfluensa som jag fixade under några veckor. Nu är det bara framåt som gäller och då gäller det att tanka upp kroppen igen med salter, mineraler, sol, kärlek, värme, långa promenader men framförallt semester. 

Nu börjar det närma sej att boken går att läsa och Magnus som givetvis blir den första att läsa den kan läsa och fatta vad där står. När jag ser i dag vad jag har åstadkommit är det roligt och spännande att se hur en bok har växt fram på text som jag skrivit och bestämt. Känner en stolthet över att jag lyckats få ihop en deckarbok. Min första bok som jag påbörjade redan 2011 och blev min terapibok då livet var tufft som anhörig med sjukdom och död. Jag valde att inte släppa den då det fanns många faktorer som jag  insåg  var min version på det hela och den var inte fel, men jag ville inte heller lämna ut vissa saker. Ett bokförlag som jag har kontakt med vill att jag ska skriva om den som en terapibok för anhöriga som går igenom sorg, sjukdom och död och hur man väljer att leva vidare. Jag hade två val antingen lägger jag mej ner och ger upp eller så väljer jag att gå vidare och lever livet färdigt tills det är min tur. Valet var inte svårt för mej. Idag skulle jag skriva om mycket i boken, jag skulle vara mer saklig och se andra saker i dag än vad jag gjorde när jag var mitt i det. Idag kan jag ge ett råd till någon anhörig att så här gjorde jag då, men med facit i hand skulle jag göra så här i stället. Det är väl det som kallas än om det är en tråkig erfarenhet, så är det ändå en erfarenhet.

Som förre detta kommunpolitiker så kan jag inte låta bli att fundera på vad som händer i valet. Det värsta scenariot som skulle kunna hända i kommunvalet är att (S ) lägger sej i mitten och samarbetar med( C) . Jag tror to m jag skulle lägga mej ner och gråta om detta skulle hända, detta är mina spekulationer och mina funderingar hur man KAN få ihop detta .På riksdagsnivå är det inte vårt att se vilket håll det går åt. Att Moderaterna blir stora är jag övertygad om. Att dom ligger SD väldigt nära gör att tveksamma (SD ) anhängare kommer rösta på ( M) då det är mera rumsrent. Hujedamej vilket smutsigt val det kommer bli. Nu får man ju inte tycka något eller spekulera då är man ju rasist, knasist, knäppist jag kan göra listan lång, men det är lite roligt att se spelet från balkongen. Det viktigaste är att vi röstar och att demokratin fortfarande gäller efter valet.

Det blev ett långt blogginlägg om lite av varje i dag, hoppas du orkade läsa ända hit.

Kram

hjälp

publicerat i Allt och inget;
Nu har vi sett ännu ett avsnitt av tv serien bron, den är grymt bra och nästa söndag är det sista avsnittet. Jag tror jag har i alla år skrivit att det programmet som svenska folket älskar att hata allra mest är mello. Det var första tävlingen jag såg i går och det blir nog både den första och sista deltävlingen jag kommer se. Som tur är gillar vi olika. Annars har helgen varit precis som en helg ska vara, umgås med vänner, familj och bara slappat. Så nu blir det att sova fem kvart i timmen innan det blir en ny vecka! 


skadeglad

publicerat i Allt och inget;
Vilken torsdag!? har mest skrivit på boken och slappat mellan varven! Nu har jag och Magnus haft vår förkylnigsperiod för i år så det räcker.  Nu väntar vi bara på sol och värme och det närmar sej med stora kliv. Det ska bli så jäkla gött att komma i väg. Denna höst och vinter vill jag inte ha igen någonsin. All energi har gått till att fixa ryggen och bara hoppats på att allt ska bli bra. 
Skadeglad är ju egentligen väldigt elakt att vara men jag kan inte låta bli. Tänk er människor som tror att dom är en skänk från ovan och tar alla under sina vingar och klagar på allt och alla. Jag brukar säga att gud straffar en del med en gång och en del får vänta lite längre. Men rättvisan hinner alltid ifatt, dom lever ju inte det perfekta livet som dom utger sej för att göra.
I dag var det medelhavskost till lunch , så gott det är och ikväll fixade Magnus en riktigt go sallad med olika ostar och grönsaker.