Ikea

Idag är det inte gott väder, kallt och lite regn.  Men det stör inte oss,  då åker vi till ikea och shoppar sängbord och lite annat smått och gott. Givetvis åt vi köttbullar och mos och till det drack vi vin..... Ja,  vi är ju i Spanien och då dricker man vin till köttbullar och mos. Annars har vi det helt underbart här i Torrevieja med goer mat, sällskap, underbart boende och vin. Man kan ha det sämre!


nu är det nära

Snart väldigt snart sätter vi oss på tåget mot sol, vind och vatten. Det ska bli så gött att fylla på med sol och lite ny energi. Jag har lagt ner allt skrivande för idag och väntar snart hem min Magnus. I kväll blir det fisksoppa som bara Magnus kan få till. Hur han gör och hur mycket av varje osv är nog från gång till gång men lika goer varje gång alla fall. Nu blir det att fixa lite här hemma och sedan väntar en go kväll. 
Var rädda om varandra! 
ett personligt inlägg

Idag fick jag reda på att min kropp är tömd på energi och det är dags att tanka upp den igen. Att energin tar slut innebär inte att jag gått in väggen eller är deprimerad, utan kroppen har sagt ifrån att den är trött och behöver både bensin, vatten, sol och oljebyte. När jag gråter för att jag blir träffad av en schampoflaska i duschen som råkade nudda foten då är det dags att ta tag idet. Att det blivit så här är inget konstigt alls och det inser jag också. En tuff resa med min rygg under några år med en satans värk med massa starka tabletter utredningar men framförallt ovissheten vad det är. Till slut blev det operation värken släpper och jag ser ljuset på allt igen, jag kan gå, stå, ligga utan att ha ont. Men efter 9 veckor återkommer värken och denna gången med fullkraft och det däckade mej fullständigt. Man sätter in mediciner igen och ser vad som händer, värken släpper och det känns som nu är vi på väg, men inte riktigt nu väntar återbesök och kallelse till ny MR röntgen. På detta fick jag vinterkräksjukan, influensan, maginfluensa som jag fixade under några veckor. Nu är det bara framåt som gäller och då gäller det att tanka upp kroppen igen med salter, mineraler, sol, kärlek, värme, långa promenader men framförallt semester. 

Nu börjar det närma sej att boken går att läsa och Magnus som givetvis blir den första att läsa den kan läsa och fatta vad där står. När jag ser i dag vad jag har åstadkommit är det roligt och spännande att se hur en bok har växt fram på text som jag skrivit och bestämt. Känner en stolthet över att jag lyckats få ihop en deckarbok. Min första bok som jag påbörjade redan 2011 och blev min terapibok då livet var tufft som anhörig med sjukdom och död. Jag valde att inte släppa den då det fanns många faktorer som jag  insåg  var min version på det hela och den var inte fel, men jag ville inte heller lämna ut vissa saker. Ett bokförlag som jag har kontakt med vill att jag ska skriva om den som en terapibok för anhöriga som går igenom sorg, sjukdom och död och hur man väljer att leva vidare. Jag hade två val antingen lägger jag mej ner och ger upp eller så väljer jag att gå vidare och lever livet färdigt tills det är min tur. Valet var inte svårt för mej. Idag skulle jag skriva om mycket i boken, jag skulle vara mer saklig och se andra saker i dag än vad jag gjorde när jag var mitt i det. Idag kan jag ge ett råd till någon anhörig att så här gjorde jag då, men med facit i hand skulle jag göra så här i stället. Det är väl det som kallas än om det är en tråkig erfarenhet, så är det ändå en erfarenhet.

Som förre detta kommunpolitiker så kan jag inte låta bli att fundera på vad som händer i valet. Det värsta scenariot som skulle kunna hända i kommunvalet är att (S ) lägger sej i mitten och samarbetar med( C) . Jag tror to m jag skulle lägga mej ner och gråta om detta skulle hända, detta är mina spekulationer och mina funderingar hur man KAN få ihop detta .På riksdagsnivå är det inte vårt att se vilket håll det går åt. Att Moderaterna blir stora är jag övertygad om. Att dom ligger SD väldigt nära gör att tveksamma (SD ) anhängare kommer rösta på ( M) då det är mera rumsrent. Hujedamej vilket smutsigt val det kommer bli. Nu får man ju inte tycka något eller spekulera då är man ju rasist, knasist, knäppist jag kan göra listan lång, men det är lite roligt att se spelet från balkongen. Det viktigaste är att vi röstar och att demokratin fortfarande gäller efter valet.

Det blev ett långt blogginlägg om lite av varje i dag, hoppas du orkade läsa ända hit.

Kram