ett personligt inlägg

publicerat i om allt och inget;

Idag fick jag reda på att min kropp är tömd på energi och det är dags att tanka upp den igen. Att energin tar slut innebär inte att jag gått in väggen eller är deprimerad, utan kroppen har sagt ifrån att den är trött och behöver både bensin, vatten, sol och oljebyte. När jag gråter för att jag blir träffad av en schampoflaska i duschen som råkade nudda foten då är det dags att ta tag idet. Att det blivit så här är inget konstigt alls och det inser jag också. En tuff resa med min rygg under några år med en satans värk med massa starka tabletter utredningar men framförallt ovissheten vad det är. Till slut blev det operation värken släpper och jag ser ljuset på allt igen, jag kan gå, stå, ligga utan att ha ont. Men efter 9 veckor återkommer värken och denna gången med fullkraft och det däckade mej fullständigt. Man sätter in mediciner igen och ser vad som händer, värken släpper och det känns som nu är vi på väg, men inte riktigt nu väntar återbesök och kallelse till ny MR röntgen. På detta fick jag vinterkräksjukan, influensan, maginfluensa som jag fixade under några veckor. Nu är det bara framåt som gäller och då gäller det att tanka upp kroppen igen med salter, mineraler, sol, kärlek, värme, långa promenader men framförallt semester. 

Nu börjar det närma sej att boken går att läsa och Magnus som givetvis blir den första att läsa den kan läsa och fatta vad där står. När jag ser i dag vad jag har åstadkommit är det roligt och spännande att se hur en bok har växt fram på text som jag skrivit och bestämt. Känner en stolthet över att jag lyckats få ihop en deckarbok. Min första bok som jag påbörjade redan 2011 och blev min terapibok då livet var tufft som anhörig med sjukdom och död. Jag valde att inte släppa den då det fanns många faktorer som jag  insåg  var min version på det hela och den var inte fel, men jag ville inte heller lämna ut vissa saker. Ett bokförlag som jag har kontakt med vill att jag ska skriva om den som en terapibok för anhöriga som går igenom sorg, sjukdom och död och hur man väljer att leva vidare. Jag hade två val antingen lägger jag mej ner och ger upp eller så väljer jag att gå vidare och lever livet färdigt tills det är min tur. Valet var inte svårt för mej. Idag skulle jag skriva om mycket i boken, jag skulle vara mer saklig och se andra saker i dag än vad jag gjorde när jag var mitt i det. Idag kan jag ge ett råd till någon anhörig att så här gjorde jag då, men med facit i hand skulle jag göra så här i stället. Det är väl det som kallas än om det är en tråkig erfarenhet, så är det ändå en erfarenhet.

Som förre detta kommunpolitiker så kan jag inte låta bli att fundera på vad som händer i valet. Det värsta scenariot som skulle kunna hända i kommunvalet är att (S ) lägger sej i mitten och samarbetar med( C) . Jag tror to m jag skulle lägga mej ner och gråta om detta skulle hända, detta är mina spekulationer och mina funderingar hur man KAN få ihop detta .På riksdagsnivå är det inte vårt att se vilket håll det går åt. Att Moderaterna blir stora är jag övertygad om. Att dom ligger SD väldigt nära gör att tveksamma (SD ) anhängare kommer rösta på ( M) då det är mera rumsrent. Hujedamej vilket smutsigt val det kommer bli. Nu får man ju inte tycka något eller spekulera då är man ju rasist, knasist, knäppist jag kan göra listan lång, men det är lite roligt att se spelet från balkongen. Det viktigaste är att vi röstar och att demokratin fortfarande gäller efter valet.

Det blev ett långt blogginlägg om lite av varje i dag, hoppas du orkade läsa ända hit.

Kram

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lisa Nilsen:

Ibland behöver man tänka till och då kommer man oftast på att man inte är 35 längre :)Jag gjorde något liknande operation för 1,5 år sedan, jag är fortfarande trött och svårt att komma igen. Det är tufft med värk och ryggar.

Svar: All värk är ett skit. Vi får hoppas att det vänder med både min och din rygg ❤
Veronika

2:a kommentar, skriven , av Leif Leffe Persson:

Du om någon har rätt att tappa energi på vägen. Du hittar den igen. Du var den starka i vår anhörig grupp i Lund och gjorde att vi andra började tänka utanför ramarna. Du var enorm med din positiva syn fast du stod upp och sov med öppna ögon. Jag följer dig och är så glad att du hittat kärleken igen och lever vidare. Imorgon åker jag och Monica ( min kärlek) till Spanien. Var rädd om dig.

Svar: Vad roligt att du följer mej här Leif! Vi var många som stod och sov under denna tiden. Tack för dina fina ord och jag blir glad att du också hittat kärleken. ❤
Veronika

3:e kommentar, skriven , av Anonym:

Skulle vara intressant och veta varför du inte släppte den första boken ?! hmm

Svar: Att jag inte släppte min första bok förklarade jag i inlägget. Men den kommer säkert att bli färdig på ett eller annat sätt, så känner jag i dag. Tack för du följer mej på min blogg ❤
Veronika

4:e kommentar, skriven , av Katrin:

Din bok kan inte bli dålig, du skriver så jäkla bra tycker jag. Jag väntar på boksläpp. Tanka nu massa d vitaminer där nere i värmen !

Svar: Å vad roligt att du tycker jag skriver bra och att du följer min blogg. ❤
Veronika

5:e kommentar, skriven , av Lillfoppan:

Vilken fin och intressant blogg du har!

Svar: Tack kul att du läser den!
Veronika

6:e kommentar, skriven , av Alexandra :

Fin blogg

Svar: Tackar som ödmjukast!
Veronika

7:e kommentar, skriven , av Fröken Rödlök :

Hoppas allt en dag blir bra och du får energin du behöver för att bli dig själv igen ❤

Svar: Tack snälla! Jag tror lite sol och värme skulle göra oss alla gott, så kommer även energin tillbaka
Veronika

8:e kommentar, skriven , av Kamilla:

Så bra att du drar i bromsen. Innan det blir tokigt. Ha en bra dag.

Svar: Kroppen brukar tala om när det är bra, det gäller bara att lyssna på den :)
Veronika

9:e kommentar, skriven , av Sanna:

Du är ju verkligen duktig!! Undrar också varför den första aldrig släpptes? Vad stark du är som stått ut med värk och operationer, tappa aldrig glöden och ge aldrig upp!❤

Svar: Finns många faktorer som jag skrev att det inte blev något boksläpp, men vem vet ;)
Veronika

10:e kommentar, skriven , av Liw:

Det tar mycket energi, som du skriver, att ha värk och sen att undra vad det är man exakt lider av...ryggvärk är ju ofta inte alltid lättbedömt.
Imponerande med boken, var stolt! Lycka till med att ladda batterierna, bra när man kan se att det är dags! :)

Svar: Det tar mer än vad man tror värk. Men de tär bara att titta framåt och hoppas att allt läker sej till slut.
Veronika

11:e kommentar, skriven , av Jennie:

Så spännande med en bok! Lycka till :D

Svar: Ja, hoppas snart att den ska kunna sättas ihop ;)
Veronika

12:e kommentar, skriven , av Michelle :

Blicka bara framåt och aldrig bakåt 🌸 Du är en kämpe 👍

Svar: Tack, det är framåt som gäller och inte bakåt , helt rätt.
Veronika

13:e kommentar, skriven , av Emelie:

Man ska alltid försöka se framåt hela tiden, även om att det ibland kan vara svårt! Kämpa på !

Svar: Helt min inriktning se framåt och vänd dej inte om!
Veronika

14:e kommentar, skriven , av Jackie:

Fin blogg

Svar: Tack vad snällt!
Veronika

15:e kommentar, skriven , av Josefine:

åh ta hand om dig <3

Svar: Energin är påfylld lite nu så snart ... :)
Veronika

Kommentera inlägget här :