Nättroll är inga små gulliga filurer

Den ena dagen är inte den andre lik och det är väl så det ska vara. "Lev som denna dagen var den sista" är ett utryck som oftas sägs. Skulle jag leva som varje dag var den sista dagen så hade jag vart helt slut, för tänk att flyga och besöka alla ställen som jag vill se och uppleva, det hinner jag inte på en dag.  ”Om du inte tror att varje dag är en bra dag, så pröva bara att missa en.” /  Cavett Roberts Cavette
Internett troll är något som vi har upptäckt finns omkring oss i olika grupper och sammanhang. Tänk att det finns  små troll på nätet som är personer som skriver på internetforum i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl eller utdragna diskussioner som inte leder någon vart. Bara tanken att skapa olika profiler för att kunna komma in och förstöra för andra människor får mej att undrar om folk har för mycket fritid.
                                                                                                                                                                Lånad bild
Nättroll har ofta likheter men ska inte blandas ihop med näthatare och nätmobbare, deras agenda är att förolämpa en person eller grupp snarare än att provocera fram en strid. Att vi någon gång råkat ut för dessa troll, hatare, och mobbare på nätet är mycket tråkigt och lite frusterande det känns som dom hänger kvar, dom små rackarna. Så se upp för trollen framöver, den du kanske är vän med och svarar dej kanske är en och samma person fast den har olika konton, trollkonto. 

Vi älskar det, vi njuter av det och klagar på det ständigt och jämt, men det engagerar svenskarna att prata om det, nämligen vädret. Så nu ska jag skriva om det. Jag hatar detta gråa, regninga, blåsiga, mörka, molniga vädret. Jag vill ha sol, vår och grönt. Vi har fyra årstider i vårt land men det känns som vi har höst året runt, för någon sommar hade vi inte heller. Trött på detta. 

 

 

 

 

 

vem får min röst i valet

Jag och Magnus satt och pratade om vilket parti vi ska rösta på i valet, ingen av oss kunde säga att jag lägger min röst på just det partiet. 
Jag har alltid varit en trogen socialdemokrat och jag har även har haft politiska uppdrag för partiet under 20 år. Idag tror jag inte min röst går till partiet som jag en gång var trogen. Varför? Det är så mycket som gör mej besviken framförallt inom vård och omsorg som dom inte rättat till under denna tiden, det har inte ens varit uppe på tapeten. Men vilket parti kommer min röst hamna på i valet? Ärligt talat jag vet inte. Kommer jag rösta blankt, fegt kommer jag rösta på ett annat parti  för att visa mitt missnöje, kan bli galet osv. För mej finns det inget självklart parti  varken i kommun , region eller riksdag och det är första gången jag känner så här inför ett val. Jag har sagt det och skrivit det många gånger att det kommer bli ett mycket smutsigt och elakt väl 2018 och folk kommer missnöjes  rösta, det är vad jag tror. Det kan bli en Trump effekt även i Sverige och det beror bara på en sak, folk är missnöjda med den politik och politiker som vi har idag. Det liksom händer inget utan det är mest skitsnack om vad andra partier inte gör eller säger. Folket är inte dumma utan väldigt trötta på bladder.  
jag avskyr detta

Det är inte många såpor på tv som roar mej, tyvärr. I dag hörde jag en av deltagarna på Farmen att det är rena dårhuset och efter att jag "försökte" lära mej att titta på ett av avsnitten får jag nog hålla med. Kommande program har några målat sej i ansiktet för det är krig på farmen. Jag roas av att se på mannemans gård och på spåret, det roar säkert inte alla och som tur är får vi tycka olika.  
Det blir ingen lång resa för mej och Magnus i år, men det blir en resa som kommer bli väldigt rolig med goa vänner i 9 dagar. Min rygg fixar inte en lång resa, men allt löser sej och snart, mycket snart så kanske vi ser vårsolen någonstans i södern. Så attans gött, roligt och mysigt det ska bli. Det bästa är att inget kan gå fel på en sådan resa med Uffe och Sanna.

Det går att lära sig att styra sin hjärna och sina tankar har jag lärt mej, med lite ansträngning givetvis som allt annat. Så nu sitter jag här och försöker styra min hjärna att det är roligt med snö, regn, blåst och grått väder. Det är inte lätt men jag gör vad jag kan. Detta vädret kan få den mest gladaste människan deprimerad.

Läste om en ny forskning från University of Sydney att armhävningar och sit ups kan förlänga livet. Så det får väl bli armhävningar framöver tills solen tittar fram, för när solen kommer tror jag mer på vår, grönska, sol och värme än armhävningar.

Nu är det slut gnällt för idag och en lång tid framöver. Nu är det på med gummistövlar och traska ut i pölarna med Nisse som vägrar att gå.