att inte ge upp

Sommaren är helt otrolig och det verkar hålla i sej med värme och sol , det tragiska med denna underbara sommaren är torkan, men för en stund sedan kom det lite regn men tyvärr slutade det efter en timme, vi hade behövt regn hela natten. Det känns som sommaren aldrig är normal, antingen regnar den bort eller så torkar det bort. Jag lider med våra bönder som får nödslakta djuren på grund av torkan. Det är baksidan av denna underbara sommar.

 

Varje människa har sin egen historia och jag tycker det är så intressant att lyssna på, jag älskar verkligen mötet med olika människor som berättar om vem dom är och hur deras liv är, det är just det som gör oss  så unika och olika. Jag har träffat ”nya” människor  som fått mej att tänka på hur olika liv vi lever, levt och hur olika vi är. Det är en spännande iaktagelse om andra männsikor som gör livet så spännande och intressant. För mej är det verkligen människorna jag har runt omkring mej som gör livet.

 

Att skriva en bok är för många en dröm, så även för mej, men just nu är det varken någon dans på rosor eller någon dröm för mej och min bok, jag har tappat motivationen. Jag känner att jag kommer ingenstans det är trögt och helst skulle boken varit klar i går. När denna känslan kommer över en är google en räddare i nöden. Jag söker på författare hur dom gjort och hur lång tid det tagit för dom att skriva en bok, hur många sidor per dag osv. Genast känner jag att jag har råd att blogga lite (känns inte prio, just nu) då jag inser att jag är inte riktigt ute och seglar utan har bra  kontroll. Skrivkramp det har alla och när jag läser att en av mina favoritförfattare hade skrivkramp i fyra månader känner jag mej lugn. De flesta författare räknar orden dom skriver per/ dag, Camilla Läckberg skriver aldrig under 10 000 ord på ett dygn, Steven King skriver aldrig mer än 3000 ord på ett dygn. På hans sida kan man läsa få idéer tips om de mesta, det är väldigt bra saker som han tar upp. Det viktigaste han säger är att man ska läsa andras böcker för att få tips, man ska planera hur lång tid man ska lägga på sina texter, och hur många ord per dag, hur ens skrivrum ska se ut är en jätteviktig sak för att hitta lugn och inspiration. Att bli någon Steven King är nog inget som jag kan bli och jag tror faktiskt ingen kan bli en ”ny” Steven King, men jag är nöjd med mitt resultat idag då jag har skrivit 4 121 ord, trots att jag tappat motivationen och undrar varför jag gav jag mej in på detta projekt. 

Magnus är inne på sin andra semester vecka och det innebär att hämta energi, slappa, ladda batterierna umgås med vänner, köra hoj och göra det som man känner för. Alla årstider har sin charm men har vi inte fått någon sol och värme blir det sega månader till nästa semester. MEN tyvärr är det inte så för många utan man kommer tillbaka till jobben och skulle behöva några veckor till för att vila upp sej efter semestern , tror många känner igen sej i detta fenomen. Tyvärr. Jag lovar att ålder tar ut sin rätt och en dag kommer man på att semester är att inte göra något, säger en ”klok” kvinna på  51 år.  

I morgon ny dag med nya utamningar och har jag tur så har motivationen kommit tillbaka. 

KRAM