en dag i juni

Allt är så skimrande och kärleken lyser om oss, alla dagar är som att gå på moln, inga bekymmer ingen oro inga klumpar i magen utan allt är så skimrande.

Det var nog lite överord jag skrev med där för ingen, sedan får man gärna tro att livet är skimrande varje dag för alla andra, men inte ens för den som har allt är livet sånt. Vad innebär det då att ha allt, för många är det ett fett bankkonto, glamoröst hus, fina bilar men oftast är det en fasad om hur fina och lyckliga vi verkar vara. Självklart finns det dom som går på rosa moln, absolut, men jag tror att även dom får en klump i magen och oro nån gång.

Livet har gett mej erfarenhet och en hårdhet men även en ödmjukhet mot livet och människor. Jag har varit tvungen att lära känna olika sorters människor precis som du. Vissa människor orkar jag bara inte med det går inte hur jag än försöker så finns det inte utrymme för att kunna vara den jag är utan jag spelar en roll. Jag lurar mej själv genom att umgås med fel människor och man får inte glömma att jag lurar även dom.

Jag träffade en kvinna som berättade för mej att hon levt i många år med en man som hon egentligen inte vill leva med men tryggheten är den om tar över och då väljer hon att bo kvar och lurar både sej själv och mannen genom att spela en roll. Hon har vänner som hon inte tycker om men väljer att umgås med dom påsk, midsommar, jul och nyår för det har ju alltid varit så, tänk vilken press vilket skådespel denna kvinna spelar varje dag och samtidigt leker med andras känslor. Man behöver inte älska alla och umgås med folk bara för att man måste, det finns inga måste i att umgås med andra människor det är upp till dej. Hur många gånger har man inte hört folk säga hur kan du/ni umgås med den och den och får till svar - jag håller med, men du vet osv osv…..

Jag är inte bättre än någon annan men försöker inte leka med andra genom att spela en roll som inte är jag utan jag tror jag säger ifrån om det inte stämmer och jag försöker vara jag. Det tar tid att kanske vara den man är men jag tror att de flesta som levt livet har en ryggsäck som har lärt oss mycket kloka saker.  Ibland är man tvungen att förändra för livet ger dej inga andra möjligheter, det går rätt åt pipsvängen om man inte håller sej fast på stigen som heter livets väg.

Nu är det dags att avrunda denna tisdagen som har varit både trevlig och svettig. Trevlig för jag har umgåtts med och har varit i stan med mamma som har handlat. Svettigt har det varit för jag har varit med mamma i stan och handlat. Men vad gör man inte för en goer och trevlig dag med sin mor och fika på stan.

Sov gott

 

min röst kommer inte gå till S, Kd, Mp eller Sd

För det första vill jag säga att jag har röstat socialdemokratiskt ”nästan” hela mitt liv utan första två valen som gick till Centern. Igår var det ännu en blunder från S när jag lyssnade på EU-ministern Ann Linde (S) om EU bidrag till våra svenska bönder. Där gick det sista hoppet jag hade att S skulle få min röst i valet. Aldrig.

Vi värnar om vår mat, landskap och hur bra matkultur vi har i Sverige och vi ska äta mer närproducerat och vi börjar alltmer växa in i rollen att vi tänker på vad vi handlar för något och var vi handlar vår mat. Då ska man slå undan benen på bönderna/ jordbrukarna genom att minska EU bidraget. Självklart är det inte rättvist om det är ca 40 st ”rika” bönder/jordbruk som alla EU pengarna går till, men jag tror inte riktigt på det. Dessa EU pengar gör även att den lilla bonden kan odla och se till att det öppna landskapet finns. Sedan det här med gårdsförsäljning?! Varför ska det vara så förbannat svårt, låt oss öppna upp för gårdsförsäljning av både gårdens hemmagjorda öl, grönsaker och andra livsmedel.

Det jag vet med säkerhet är att min röst inte kommer gå till S, Kd, Mp och Sd sedan får vi väl se vilka som står mej närmast, just nu velar jag nog mellan två partier.

Midsommarhelgen närmar sej men innan dess börjar det redan på torsdag 7:30 med en nervrotsblockad i min rygg. Nu hoppas jag dom prickar rätt och att den håller hela sommaren ut och några månader in i höstens månader. Sist varade den i 7 veckor och det är inte att förringa, herregud vad bra jag mådde, kunde gå hur långt som helst, lycka. Så nu gör vi om det och det kommer lyckas, perfekt.

Här är lite rosor runt vårt hus på vår gata i stan.

 
 

 

 

nu gäller det

 Denna helgen har det varit fullt upp, tre hundar och lilla Clara har varit hos farmor och Magnus i helgen. Allt har gått jättebra givetvis men med en två-åring i huset är det ständigt nya påhitt och nya lekar. Härligt. Men denna otroliga onge älskar att sova länge på morgonen och det gillar farmor, sova till kl 09:00 är inte dumt.

Tyson kom till oss i torsdags och då var det hallå på alla hundarna men efter dom bestämt sej för vem som var starkast la sej lugnet och det har gått bra. När Tyson tröttnar på dom små går han upp på övervåningen och lägger sej så han får vara ifred.

 Idag blir det en spännande eftermiddag nu ger det sej om Sverige håller hela matchen mot Sydkorea. Hoppas, hoppas att dom vinner denna matchen. Niklas är på plats för att kolla in matchen, han har varit i Moskva sedan i tisdags men nu är han på plats i Gelendzjik så nu håller vi alla tummar och tår för Sverige.

Sommaren kom av sej en liten stund och det har varit ett välbehövligt regn som vi fått istället för sol. Jag hoppas bara att solen kommer tillbaka igen. Vi har beställt en resa till hösten och hundarna är inbokade på pensionat så vi har en vecka där vi blir lovade sol varje dag, hoppas jag.

 Kram