en dag i juni

Allt är så skimrande och kärleken lyser om oss, alla dagar är som att gå på moln, inga bekymmer ingen oro inga klumpar i magen utan allt är så skimrande.

Det var nog lite överord jag skrev med där för ingen, sedan får man gärna tro att livet är skimrande varje dag för alla andra, men inte ens för den som har allt är livet sånt. Vad innebär det då att ha allt, för många är det ett fett bankkonto, glamoröst hus, fina bilar men oftast är det en fasad om hur fina och lyckliga vi verkar vara. Självklart finns det dom som går på rosa moln, absolut, men jag tror att även dom får en klump i magen och oro nån gång.

Livet har gett mej erfarenhet och en hårdhet men även en ödmjukhet mot livet och människor. Jag har varit tvungen att lära känna olika sorters människor precis som du. Vissa människor orkar jag bara inte med det går inte hur jag än försöker så finns det inte utrymme för att kunna vara den jag är utan jag spelar en roll. Jag lurar mej själv genom att umgås med fel människor och man får inte glömma att jag lurar även dom.

Jag träffade en kvinna som berättade för mej att hon levt i många år med en man som hon egentligen inte vill leva med men tryggheten är den om tar över och då väljer hon att bo kvar och lurar både sej själv och mannen genom att spela en roll. Hon har vänner som hon inte tycker om men väljer att umgås med dom påsk, midsommar, jul och nyår för det har ju alltid varit så, tänk vilken press vilket skådespel denna kvinna spelar varje dag och samtidigt leker med andras känslor. Man behöver inte älska alla och umgås med folk bara för att man måste, det finns inga måste i att umgås med andra människor det är upp till dej. Hur många gånger har man inte hört folk säga hur kan du/ni umgås med den och den och får till svar - jag håller med, men du vet osv osv…..

Jag är inte bättre än någon annan men försöker inte leka med andra genom att spela en roll som inte är jag utan jag tror jag säger ifrån om det inte stämmer och jag försöker vara jag. Det tar tid att kanske vara den man är men jag tror att de flesta som levt livet har en ryggsäck som har lärt oss mycket kloka saker.  Ibland är man tvungen att förändra för livet ger dej inga andra möjligheter, det går rätt åt pipsvängen om man inte håller sej fast på stigen som heter livets väg.

Nu är det dags att avrunda denna tisdagen som har varit både trevlig och svettig. Trevlig för jag har umgåtts med och har varit i stan med mamma som har handlat. Svettigt har det varit för jag har varit med mamma i stan och handlat. Men vad gör man inte för en goer och trevlig dag med sin mor och fika på stan.

Sov gott