mjölk är inte nyttigt

Nu har jag tittat på en dokumentär om mjölk, visst låter det spännande mjölk? Är det något vi behöver dricka för att vi ska få i oss kalk, benstommen ska bli starkare och tänderna vitare och friskare? Det är vad vi är inpräntad med sedan vi var små, ett glassmjölk om dagen är nyttigt. Nu säger vetenskapen att mjölk det är för kalvar och inte för att vi ska dricka den.  Om det fanns elefantmjölk i affären skulle du då köpa den? eller apmjölk, grismjölk, hundmjölk?

Att våra matvanor har ändrat sej det vet vi men   var vi så naiva att vi trodde att vi kunde äta allt som kom från djuren?  eller är det miljön eller är det vi människor som ändrat oss och tänker till lite mer och börjar se vad som händer både med oss själva, djuren och naturen. Jag tror att vi tänker mer än två gånger vad vi stoppar i oss. Ta det här med fisken, en liten fisk äts upp av en större och den större äts upp av en ännu större osv, vad har den fisken ätit på sin väg innan den ligger på min tallrik?! Kanske långsökt men ändå en tanke. 

Jag är inte expert och har väl tillhört den där % som inte tänkt så mycket på det innan vad   man stoppar i sej för mat. Jag tror man ska tänka vad som händer med kroppen, hur mår jag egentligen kan jag minska sjukdomar om jag tänker på vad jag stoppar i mej? många frågor och det finns säkert inte lätta svar. Vem trodde att sockret var den största boven i vårt välbefinnande?!

Jag trodde det var fettet som farligt! Idag vet man att barn (även vuxna) som äter mycket kakor, flingor och socker är överaktiva och med facit i hand är det inte alls konstigt att dom blir det. 

 
Idag vaknade vi och det var snö ute.....
Men nu har säkert det sista som ska ner kommit och nu i eftermiddag är det vårväder så våren är på gång!

 

 
 
 
 
 
 
 
1 Cissi :

skriven

Tror som du att mjölk är för kalvar !

2 Cecilia:

skriven

Usch, det där är så svårt. Det kommer ju nya rön och ny forskning hela tiden. Jag tror säkert att man förr drack mjölk för att ta reda på allt av djuren och kanske även för att kvalitén på vattnet inte var det bästa - egna brunnar å så, tänket jag.. Men som du skriver, vi är nog bra mycket mer medvetna om vad som är bra och inte för oss idag.

Himla söt shith zu ni har :-)

Sv: tack, det är jättegoda - även om man som jag inte är så förtjust i choklad :-)

Kommentera här: