djävueln styr

Jag har träffat människor i olika situationer pratat, lyssnat och börjat fundera på vad det är som gör att fler börjar få upp ögonen eller dras sej till det som vi inte kan ta på, nämligen att söka svaren inom oss själva. Har vi själva ett ansvar för hur livet ser ut och hur vi mår?  Jag är övertygad om det och samhället har blivit tufft att leva i med allt som händer så det gäller att hitta något annat.

Jag tror man måste och kan söka svar inom sej själv varför det blev som det blev och varför man mår som man gör, valde jag fel väg kan jag ändra mej om jag känner att jag valde fel. För mej är det självklart att svaret är JA på mina ”egna” frågor om detta, DU kan ändra mycket OM du vill och om lusten finns att ändra sej. Det krävs ett mod men framförallt en vilja av stål. Mod det är för mej att våga förändra och plocka bort vissa dela i livet för att hitta det som gör att du själv mår bra, egoistisk ? nej, det handlar om att alla har ett eget ansvar och du är regissören i denna filmen. Det enda vi vet är att du ska stå ut  med dej själv och du är ensam ägare till detta. Det är väl det enda som inte går inte att förhandla bort.

Nu vill jag påpeka med STORA ORD att vi inte väljer vår egen väg när vi ska bli sjuka eller inte. Den makten verkar någon annan styra över och för mej måste det vara djävulen själv som pekar ut våra öde när det gäller sjukdom och olyckor.

När det gäller den medicinska delen i våra liv så är det fortfarande läkarkåren som kan och vet det är vad jag tror och min övertygelse. Att det kommer närmare med alternativ medicin absolut, men tyvärr finns det inget som botar varken cancer eller olyckor ännu och då måste vi lägga våra liv till läkarvetenskapen. Jag tror inte heller att vi ska börja mixtra med olika saker inom det medicinska. MEN det är vad jag tror.

Jag har sagt att när den dagen kommer jag får beskedet att du har bara 1 - 2 månader kvar Veronika, då jäklar ska jag sätt mej i en stol och filosofera över livet och röka marijuana och känna på hur det är att sväva  på moln utan smärta och bekymmer. Jag hoppas det dröjer och jag har faktiskt ingen aning om jag kommer sväva på moln eller vara smärtfri, för mej brukar det räcka med en citadon för att knocka mej 😊.

Så jag fortsätter livet ett tag till.

Ha en go helg och var rädd om er!

Kram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

här kommer alla känslorna på en och samma gång,

 I veckan kom verkligen alla känslorna på en och samma gång

Ibland är sanningen nyttig att få till sej, det gjorde att jag fick upp ögonen och inser att så attans dum jag varit som gått och trott att jag  gjort rätt när jag egentligen inte gjort det. Ett uppvaknade som jag tror jag behövde.

Vilket fall som helst så har jag varit på en MR röntgen för min rygg och träffat läkarna  både ortoped och neurologen. Vi gick igenom de mesta som hänt under åren med värk, elände och operationer. När jag insåg att jag är bra i ryggen till 90 % var det som luften gick ur mej och jag började fundera över allt som jag gått igenom med smärta men framförallt en stor oro. Jag kommer ha kvar en viss del av nervsmärtor och kramper i benen men det kommer medicinen ta bort och jag kan börja vara mej själv igen. Det känns som många års helvete släppte och jag började stor gråta inför dessa herrar som kände sej glada och positiva att kunna förmedla detta till patienten, som dom  trodde skulle bli glad och inte börja gråta.

Så nu är det nya tag och nya möjligheterer.

Ikväll startar vi upp grillen (givetvis) och firar denna ledighet med goa vänner. 

KRAM

 

 

brister kan vara positivt

Brister är något vi alla har en del har socialbrist eller har glömt sin förmåga att visa lite respekt för andra, en brist det också. Jag har säkert en hel del brister men den bristen jag tror jag lider mest av just nu är magnesiumbrist. Har man som jag mycket kramp i benen, tårna och vader läste jag mej till att det är brist på magnesium. Jag tror stenhårt på det för det står att man ska äta mörk choklad ofta.

Nä, jag lider nog inte av någon större brist, skulle väl vara brist på sol, bad och sommar i så fall. Men att få kramp är inget skönt och nog tusan kommer det när man sover som bäst. Hädanefter kommer jag ha en stor chokladbit vid sängen.

Idag har det varit en trist regnig 1 maj och vi har mest slappat, Tobias, Nina och Clara kom och åt kvällsmat, annars lugnt. Magnus är trött och har lite ont i kroppen men det kunde vart värre som han själv säger.

Nu är det dags att läsa en ny bok innan det är natten. Det är en bok av Majgull  Axelsson Ditt liv och mitt. Fick låna den av Vibeke som tyckte den var bra, ska bli spännande jag har inte läst så många böcker av henne.

Ha en fortsatt bra 1 maj folk dom 25 minuterna det är kvar på denna dagen.

KRAM