plötsligt händer det

Nu jäklar har det fixats och trixas i köket. Jag har gjort nybryggda flaskor med Ingefära, vatten, honung och citronsaft. Det är nyttiga saker.

Jag var tvungen att kolla om det fanns andra recept med ingefära och det fanns det, en med riven vitlök, men jag tror jag avstår men det är säkert jättenyttigt. Det får bli nästa omgång,kanske.

Någon som druckit det?

Jag har legat hela veckan helt platt med feber men i kväll börjar jag känna att det börjar vända på eländet. Lördags när vi körde upp till Värnamo började jag frysa sedan har det hållt i sej. Nu är det dags att sluta upp med detta, löjligt att ligga sjuk när hösten är här med lite blåst, ruggigt väder och man kan ta på sej mössa och en goer jacka.

 JA, det är sant jag gillar hösten.

Denna veckan har varit extra tung med tunga besked från vänner som påverkat mej och Magnus. Men vi är vänner som finns där och då gäller det att spotta upp sej för att visa att vi är starka tillsammans att vara den där vännen.  

Jag vet vad en äkta vän är. Jag miste min förre detta man i en hjärntumör och vet precis hur fort livet kan ändra sej men jag vet också att livet kan fortsätta och bli helt underbart igen. Handlar inte om att glömma (som många tror) utan att leva vidare och ta vara på livet här och nu.

 Kanske därför jag vet vad en vän betyder när livet ändrar sej.

KRAM och NATTI

 

 

 

det är så vidrigt

På måndag är det oktober månad och hela landet målas rosa.

Jag har en tid till mammografi nästa månad och varje gång jag går dit känner jag en ilning i kroppen och tänker är det min tur eller klarar jag mej en stund till. Vissa gånger har man mer tur än andra men tanken finns där på alla oss som går igenom en mammografi. Jag tycker det är en fantastisk förmån vi har i Sverige att vi får kolla upp våra bröst vartannat år. Det är bara synd att inte männen får samma chans att kolla prostatan. Jag hoppas att man kan lösa detta prostataprov PSA så att det ger korrekta svar i framtiden för alla män. För det är väl ett problem att det inte ger korrekta svar om jag fattat det rätt.

I år känns det tyngre än vad det brukar göra inför den här månaden. Ingen kan undvika rosa bandets engagemang för alla som drabbats av bröstcancer med alla galor och insamlingar. En mycket bra grej men vi får inte glömma alla andra som drabbas av sjukdomen cancer som sätter sej och härjar fritt i kroppen.

Hoppet överger oss aldrig men ibland går det inte och cancern vinner IGEN över en människa som inte vill annat än att leva och måla hela himlen rosa. Det är så brutalt vidrigt denna satans sjukdom och just nu känner jag bara en bedrövelse över att dom man älskar och vet älskar livet ska behöva drabbas. Jag tycker vi alla ska skänka en tanke till alla drabbade och har vi möjlighet så är 20 kronor en jätte nytta till all forskning ( cancerfonden.se ) som bedrivs för att kunna bota dom drabbade.

Något som är gratis ännu är en kram,ett sms,telefonsamtal eller en tanke till någon som är drabbad. MEN glöm inte den/dom anhörige som står bredvid och kan ingenting göra, mer än att titta på.

 

 

                
 
 

 

säg inte att du är en vän om du inte är det

Jag kom att tänka på när jag jobbade med ungdomar som var arbetslösa och skulle skriva CV inför jobbansökan. En ung kille sa att jag har ingen utbildning och har inte gjort något som jag kan skriva om till en jobbansökan. Min fråga var – har du aldrig varit med i någon förening, idrottat, spelat något instrument osv.  Jag lovar att han fick ihop ett mycket spännande CV, Det var inte massa skolor men hans liv var redan fullt av massa erfarenheter inom musik och datorer.

Mötet med andra människor gör att man verkligen inser att det finns många öden både med glädje och sorg i de flesta.  En vän berättade om stormen Gudrun, hur den drabbade en hel släkt och hur ett helt livshantverk blåste bort på några dagar. Sorgen efter en stor tragedi berättade en go vän om som inte lämnade ett öga torrt. Dessa öden som många går igenom just nu i denna timmen med död, sorg och glädje gör att jag tycker livet och mötet med andra är oerhört intressant. Det gäller att vara en riktig vän och inte bara en vän som säger hör av dej om du vill och behöver. Det är viktigt att inte leka med andras känslor och öden, då är det bättre att vara tyst och inte säga något alls.

Har det undgått någon om lekstugan i riksdagen? Herrejösses vilken röra, det är verkligen ett spel för galleriet och ingen vill leka med den andre och några är ledsna för att dom inte får vara med och leka. Just nu känns det som att det bästa vore nog att vi skippar denna lekstugan och skaffar EN president.

Det får bli ett äpple till kvällsfikat då jag påbörjade min resa i går mot..... fortsättning följer