det är så vidrigt

På måndag är det oktober månad och hela landet målas rosa.

Jag har en tid till mammografi nästa månad och varje gång jag går dit känner jag en ilning i kroppen och tänker är det min tur eller klarar jag mej en stund till. Vissa gånger har man mer tur än andra men tanken finns där på alla oss som går igenom en mammografi. Jag tycker det är en fantastisk förmån vi har i Sverige att vi får kolla upp våra bröst vartannat år. Det är bara synd att inte männen får samma chans att kolla prostatan. Jag hoppas att man kan lösa detta prostataprov PSA så att det ger korrekta svar i framtiden för alla män. För det är väl ett problem att det inte ger korrekta svar om jag fattat det rätt.

I år känns det tyngre än vad det brukar göra inför den här månaden. Ingen kan undvika rosa bandets engagemang för alla som drabbats av bröstcancer med alla galor och insamlingar. En mycket bra grej men vi får inte glömma alla andra som drabbas av sjukdomen cancer som sätter sej och härjar fritt i kroppen.

Hoppet överger oss aldrig men ibland går det inte och cancern vinner IGEN över en människa som inte vill annat än att leva och måla hela himlen rosa. Det är så brutalt vidrigt denna satans sjukdom och just nu känner jag bara en bedrövelse över att dom man älskar och vet älskar livet ska behöva drabbas. Jag tycker vi alla ska skänka en tanke till alla drabbade och har vi möjlighet så är 20 kronor en jätte nytta till all forskning ( cancerfonden.se ) som bedrivs för att kunna bota dom drabbade.

Något som är gratis ännu är en kram,ett sms,telefonsamtal eller en tanke till någon som är drabbad. MEN glöm inte den/dom anhörige som står bredvid och kan ingenting göra, mer än att titta på.

 

 

                
 
 

 

1 Ina:

skriven

Bra skrivet..där med prostatsprov tycker jag att det borde kunna också göra det....

Svar: Håller med ! kram
Veronika

2 Alexandra :

skriven

Bra skrivet!

Svar: Tack snälla ! kram
Veronika

3 sofia:

skriven

Vad bra skrivet fina du :)

Svar: Tack snälla! kram
Veronika

4 Elisabeth:

skriven

Man kan ju tycka att de borde få samma förmån, men man kan som man beställa tid för en koll

Svar: Absolut du har helt rätt men jag tror att få dom kallelse som vi så går man oftare. Kram
Veronika

5 Viktor:

skriven

Bra skrivet lär jag säga, för det var verkligen toppen! Synd bara att alla inte får samma förmån som sagt! Det borde det vara!

Svar: Ja, jag förstår inte vad skillnaden är på kvinnor och män i detta läge!?
Veronika

6 Jannike & familjen D:

skriven

Bra skrivet ❤

Svar: Tack!
Veronika

7 Nilla:

skriven

I helgen som gick hade vi här i Blekinge en far och son som båda dog i cancer med bara 3 dagars mellanrum. Håller med dig om det där med prov för prostatacancer men är faktiskt dålig insatt i vad det är som gör att det inte ger korrekta svar. Så viktigt som du skriver också att man skall komma ihåg den anhörige som står vid sidan om.

Svar: Beklagar verkligen! Ja, att vara den som står bredvid är tuffare än vad folk tror, det är den som blir ensam kvar med alla sorg. Kramen på dej!
Veronika - sociala medier - influencer

Kommentera här: