säg inte att du är en vän om du inte är det

Jag kom att tänka på när jag jobbade med ungdomar som var arbetslösa och skulle skriva CV inför jobbansökan. En ung kille sa att jag har ingen utbildning och har inte gjort något som jag kan skriva om till en jobbansökan. Min fråga var – har du aldrig varit med i någon förening, idrottat, spelat något instrument osv.  Jag lovar att han fick ihop ett mycket spännande CV, Det var inte massa skolor men hans liv var redan fullt av massa erfarenheter inom musik och datorer.

Mötet med andra människor gör att man verkligen inser att det finns många öden både med glädje och sorg i de flesta.  En vän berättade om stormen Gudrun, hur den drabbade en hel släkt och hur ett helt livshantverk blåste bort på några dagar. Sorgen efter en stor tragedi berättade en go vän om som inte lämnade ett öga torrt. Dessa öden som många går igenom just nu i denna timmen med död, sorg och glädje gör att jag tycker livet och mötet med andra är oerhört intressant. Det gäller att vara en riktig vän och inte bara en vän som säger hör av dej om du vill och behöver. Det är viktigt att inte leka med andras känslor och öden, då är det bättre att vara tyst och inte säga något alls.

Har det undgått någon om lekstugan i riksdagen? Herrejösses vilken röra, det är verkligen ett spel för galleriet och ingen vill leka med den andre och några är ledsna för att dom inte får vara med och leka. Just nu känns det som att det bästa vore nog att vi skippar denna lekstugan och skaffar EN president.

Det får bli ett äpple till kvällsfikat då jag påbörjade min resa i går mot..... fortsättning följer 

 

 

 
1 Sandra:

skriven

Ja en president det vore någonting, då hade vi sluppit all denna ovissheten blir ju aldrig klart vem som ska leda Sverige hur svårt ska det vara egentligen 🙈

Svar: Ja, det är en enda röra och dessa ska styra vårt land. Håller med dej hur svårt kan det vara! kram
Veronika Bengtsson

2 sofia:

skriven

Det är oerhört viktigt att man visar sig som en riktig vän i både vått och torrt :)

Svar: Vänner som bara tar och inte ger igen kan man vara förutan! Kram vännen!
Veronika

3 Viktor:

skriven

Ja, intressant att se hur det blir med regeringen, vem som blir vad haha! Blir så förvirrad mitt i allt!

Svar: förvirrad är nog det vi alla känner och tänker ;) Liknar mest en lekstuga nu tycker jag. KRAMEN
Veronika

4 Carolina:

skriven

Ja vilken röra det är och om det blir omval vilket det känns som att det kommer bli ,jag tycker dock det va bäst att Löven avgick faktiskt att vi få någon bättre men det är vad jag tycker .Är inte så politisk som min storasyster hehe.Det är viktigt också att visa att man är en riktig vän tyvärr har jag fått ta bort vissa ur min vänskapskrets för att de inte kan svara tillbaka på sms eller att det bara är en som hör av sig .Ha en underbar onsdag <3

Svar: Det är en spännande rysare vad det blir av det hela, men just nu känns det mest som dom surar :) Ibland mår man bäst av att ta bort vänner som bara tar energi och inte ger något, rätt gjort att ta bort dom. Kramen min vän!
Veronika

5 Josefine kemell:

skriven

President vore något bra 🙌🏽😁

Svar: Ja, varför inte.... !! kram
Veronika

6 Wifeey:

skriven

va häftig hans cv måste ha blivit :D

jag hoppas på omval faktiskt

Svar: Ja, det verkar väl gå åt omval! CV var fullt av erfarenhet!
Veronika

Kommentera här: