Rött hår och fräknar på näsan

Visste ni att mellan 1483 och 1784, tror man att 45 000 kvinnor med naturligt rött hår har blivit mördade, då man trodde att de var häxor. Jag är iofs glad att jag inte levde på 1400 talet för jag är övertygad att jag hade blivit bränd på bål mer än en gång, för jag hade kommit tillbaka och spökat.  

Det finns en årlig festival för rödhåriga, som heter "Roodharigendag" på nederländska. Den äger rum i Breda, Nederländerna, och har flera tusen besökare. Visst är det häftigt.

Bara 1-2 procent av världens befolkning är rödtottar – och kombon rött hår och blå ögon är den ovanligaste som finns, så unik är jag inte, för mina ögon är gröna, men vad gör det, det viktigaste är att jag alltid varit nöjd och stolt med mina röda lockar. Jag vet att många har nog lidit för sitt röda hår och fräknar på näsan och det har säkerligen inte varit enkelt för många att vara barn med rött hår. Men jag har aldrig blivit “mobbad” för mitt röda hår. Klart någon har sagt ditt hår brinner och allt var det var men det var inget som jag brydde mig om och oftast den som sa det var den som var svagast av oss två. ‘Men det hjälper inte när man är 7 år och blir mobbad för man har en hårfärg som sticker ut.

Här är en bild på mig och min Hella hon var min extra mormor och mitt allt, hon hade själv inga barn i livet då hennes Göran dog som barn i tuberkulos hennes man gick också bort tidigt i hennes liv. 1967 när jag var 1 år började hon passa mig då min mamma började jobba och Hella kom att bli mitt allt ända fram till dagen hon dog 1988.

 
“Tittar du in i en “rödhårings” ögon under längre än tio sekunder……är risken stor att du blir förälskad.”

Okej, jag vet inte säkert om det är sant 😍


KRAMEN

Alltid roligt med ett avtrycka att du varit här! 

1 annelie:

skriven

Det var alltid roligt att få följa med dig till Hella och fika, det var en fantastisk fin människa. Kul att se bilden på er två!

Kommentera här: