operation över.

Idag för en vecka sedan begav vi oss till Göteborg och min resa kunde börja mot en ny och bättre rygg.  
Det blev en tuff operation som tog 6 timmar med komplikationer som idag gör att jag har lite extra smärta.  Det visade sig  att cystan hade växt och spridits sig väldigt snabbt och fort sedan röntgen i början på november. Detta innebär att man kunde inte steloperera på vänster sida utan man tog ben från höftkammaren och malde ner till benmjöl som man sedan byggde upp den skadade leden med. Leden var i sånt dåligt skick att man inte kunde fästa skruvar som höll ihop benet och leden i varandra, då cystan växt ihop med leden. Höger sida helt steolopererad. 
Jag har lång väg framför mig och det kommer vara smärta som kommer och går en längre tid framöver.  All smärta som jag hade innan operationen är BORTA och det gör att jag trots en enorm trötthet och smärta ser en ljusning i eländet.  Om 6 månader vet man efter första röntgen om det blivit bra och stabiliserat sig som det ska.  Läkarna är positiva och ser bara möjligheterna med denna långa rehabilitering och  väldigt positiva till att vi tillsammans fixar detta.  Dom har varit helt fantastiska på detta sjukhus ingen nämnd ingen glömd på    Spine center i Göteborg.  
Magnus är hemma för vård av fru ( semester) då jag inte klarar mig över huvudtaget utan  hans hjälp. Jag behöver hjälp med allt nu i början.  Att leta upp sina glasögon i sängen är en lång procedur då jag varken kan eller får vrida mig.  Men jag lär mig för varje dag nya trick för att få ihop det.  Nu ska jag sova för att vara vaken och gå en runda innan jag vilar mig inför att jag ska sova.  Sedan kör vi programmet en gång till........
Tusen tack alla för fina blommor gröna växter, orkidéer, sms och alla hurrarop. Nu kör vi framåt mot nya tider nya utmaningar och jag ska gå längst fram och säga titta vad var det jag sa, lite ödmjukhet lite jävla anamma  och respekt kommer man långt med och det är inte så jäkla svårt att bjuda på.....kram och natti.  

1 Eva Agbrant:

skriven

Jag gjorde samma operation 2004 på Stockholm Spine center och är väldigt nöjd med resultatet.

Svar: Hej Eva ! Dom är skickliga och nu påbörja jag resan framåt ! Kram
Veronika Bengtsson

Kommentera här: