Sommar - semester och stress

Nu närmar det sig för många en lång ledighet med semester - sol- bad och sommar. Det är då vi ska vila oss i form och göra det som faller oss in, ingen stress inga krav ska finnas på vår ledighet och givetvis ska solen lysa och alla vara glada.
Tyvärr är det inte så - utan semester för många innebär stress och att åka land och rike runt för att hälsa på släkt och vänner - grillkvällar med vänner. Tänk så fel vi gör - även jag har stressat runt för att få  allt att gå ihop men insåg nog ganska snabbt att ledighet innebär inte att göra så mycket som möjligt på så kort tid. Barn lider inte av att vara hemma och leka med kompisarna - slappa kolla på en bra serie och bara vara i ett lugn.  Mitt tips är att ta fram den där boken du velat läsa - och försök blunda för allt som måste göras - det förvinner inte utan ta det en regnig dag.
Vi måste vara mer snälla mot oss själva  i denna värld vi lever i går allt med en hastighet att vi knappt fattar det själva - och då är det viktigt med en ledighet i lugn och ro och ta dagen som den kommer. Livet är för kort för att stressas bort - ingen klappar dig på axeln när du mår som sämst och säger - vad duktig du var som orkade stressa som du gjorde. 
Vi ska verkligen bara göra det som faller oss in denna semestern - Magnus semester får jag väl säga för jag är sjukskriven ett tag till efter alla operationer i ryggen. Det går sakta framåt ena dagen inte ont alls för att andra dagen ha ont så det är soffläge hela dagen. Jag kan säga att det går upp och ner - och det är tydligen normalt några månader till eller som läkaren säger - året ut.  Bara att gilla läget och träna och göra det bästa av det. Nog om detta, det var semestern jag skulle skriva om. Vi har köpt oss en husbil - jätte roligt!  Vi har funderat ett tag då vi bor i lägenhet och bara kan åka hemifrån - låsa dörren utan att gräsmattan ska klippas eller rabatterna ska rensas så är detta perfekt för oss. Hundarna stortrivs och kan vara med oss. Det kan inte  bli bättre. Vi kommer ta dagen som den kommer. Vi kollar in vädret - och där solen är dit åker vi.