deppig eller inte

Igår var jag hos distriktssköterskan hon tittade till såret tvättade och la om det, inga stygn som ska tas utan man har häftat ihop det inifrån - och allt var jätte bra - Skönt. 
 
Jag  tror jag tänker göra något varje dag som ingen annan skulle vara knasig nog att göra. Det är dåligt för sinnet att alltid bara vara som alla andra så upp och hoppa var glad se det positiva. Är det inte kuligt får jag väl vara negativ deppa ihop slå pannan i marken -  men resa mig upp fort. Att stanna kvar med pannan  i golvet ger mig bara ett lång resa tillbaka.
Just nu har jag varit nere och vänt ett par dagar men hållet emot - kände nej jag vill inte - det är bättre att jag gör något knasigt , stänger öron och ögon för yttervärlden och bara gör saker som gör mig glad. Läkarna sa - efter tre stora operationer under 10 månader är det väldigt lätt att kroppen inte orkar mentalt utan den vill vara negativ och ledsen. Visst jag känner av det men tänker inte hamna där - jag har inte tid med att gräva mig uppåt det är både tufft   jobbigt - och kräver så mycket energi att det är värt att hålla emot och försöka göra varje dag till en kulig dag.
NU vet jag att om man verkligen rasar med panna i marken är det inte BARA  att resa sig - jag är fullt medveten om det - det är så många som kämpar varje dag med sig själva.
Men jag känner min kropp och mina begränsningar och kan sätta stopp för att hamna där i golvet med panna nere och fötterna högt.
 Det jag gått igenom blev till något positivt till slut  - det är också en stor skillnad. 
Det är lättare att falla än att resa sig -tyvärr.
 
Motion är en dunderkur när kroppen är trött och hängig. Att röra på sig frigör endorfiner (må bra-molekyler). Gå, simma, jogga, cykla, klättra i träd, åk skridskor eller träna på gym.Mitt bästa förslag och enklaste är - gå en promenad - det behöver inte vara svårare än en jacka mössa och ett par skor sedan går man. Man behöver inte krångla till det. 
 
Visste du att vi får 30 000 dagar i livet om vi har tur. Sedan är vi döda, borta och nedgrävda. Och vi  sitter i soffan och flippar med fjärrkontrollen varje kväll utan att hitta något vi vill se. Allvarligt talat, vad är det med oss egentligen? 
 
Världen förändras hela tiden. Den förändrades nu, nu och nu. Lär dig att tycka om det och sluta klaga över små problem gör istället något åt dem. Det är så många som oroar sig gråhåriga över läskiga saker som aldrig händer, lev här och nu och gör lite kuliga saker varje dag. Var är kuliga saker? det kan bara du avgöra. 
 
Nu ska jag gå ut och gå några kvarter runt gamla stan där jag bor. Får se om jag klarar 1 km i dag. 
 
KRAM
 
 
 
Gilla eller kommentera gärna mitt inlägg  - det gillar jag.
 
1 Ewa :

skriven

Helt rätt bara en själv som kan veta vad kuliga saker är och jag håller med det finns för mycket gnäll om ovesäntliga saker. Kram

Svar: Det gäller att hålla igång både kroppen och knoppen och inte lyssna på allt gnäll, kramis
veronika M bengtsson

2 Anonym:

skriven

Kuligt att läsa ! Kram

Svar: Tack! Blir inte kuligare än man gör sig! Kram
veronika M bengtsson

Kommentera här: