yoga är inte enkelt - att hitta

Det är väldigt många som säger att dom lever enligt buddhismens lära som är baserad på den undervisning - och den lära som tillskrivs Siddharta Gautama Buddha. Dom som  lever efter detta mår säkert bra - och är bekymmersfri i mycket.
Jag plockar godbitarna inom psykologin - resten är inte enkelt. 
 
Buddhismen är en religion där praktisk psykologi och filosofi intar en stor plats. Buddhismens största påverkan på vårt samhälle har dock skett inom psykologins område som jag ser positivt på.
Tanken med Buddhismen att vi ska leva här och nu - vara mer närvarande.
Detta tankesätt har introducerats under namnet Mindfulness eller medveten närvaro och i en terapiform som kallas KBT (Kognitivt beteende terapi.) Jag tror inte det hjälper att gräva i människors förflutna om dom inte är beredda eller har en mycket stark önskan om det.
Vi lever en gång - och det är nu och därför gäller det är lösa problemen här nu och framåt.
 
 
Efter några års studier i detta (Kbt) anser jag att det bästa vi kan göra för att orka leva är att titta framåt och ta problemen som dyker upp. Ett grävande i ett förflutet är bra men man måste vara medveten om att det drar med sig mycket - om man bär på en tung väska. 
Jag säger inte att det är fel att gräva i det förflutna -  men det är ett jobb som man måste vara medveten om att det tar tid  - och det gör ont. 
 
Just nu håller jag på att leta efter yoga kurser men det verkar helt omöjligt att hitta något här i stan. Jag vill gå en mer medicinsk yoga för att stärka muskler nu efter operationerna. 
Jag har hittat många bra videor på nätet för nybörjare som man kan göra hemma själv. Men då får jag väl kramp eller något -  om jag ska göra det själv ......hahha.
 
Nu ska jag vila mig i form en stund. 
 
 
 
 
 
KRAMEN