Klimatet är hotat - och vad kan jag göra åt det?

Det är många som tänker vad kan jag göra för att klimatet ska bli bättre. Jag gillar inte när det blir hysteriskt och vi ska sluta köra bil inte flyga och tvätta i 40 grader osv . För mig finns det andra saker som är viktigt. Man behöver inte köpa nytt alltid det går att återanvända både kläder, porslin och möbler -  vi kan äta smartare absolut. När det gäller rengöringsmedel behöver vi inte spola ut massa farliga kemikalier utan man kan använda det gamla beprövade medlet såpa och vatten eller vara noga med vad det är för produkter i våra tvättmedel, sköljmedel, skurmedel,hårschampo, duschschampo smink lotion osv. osv.
Jag tror om vi börjar med oss själva vad vi har på oss - hur ofta köper vi kläder - behöver vi kläderna eller vi köper bara för vi kan - och det finns kläder i överflöd. Måste vi köpa en ny plastpåse varje gång vi handlar, slänger vi saker i naturen. Plast och åter plast - det borde vara förbud på alla plastartiklar. 
Vi får reklam i brevlådan som är hysteriskt , det finns på nätet att ta fram istället för att slänga allt detta papper rätt ner i soptunnan. Så sätt på brevlådan NEJ TACK TILL REKLAM.
Jag tror vi måste börja med oss själva innan vi kan hjälpa till att rädda världen. Vi fokuserar på fel saker - vi jagar hellre rökare än att kolla vad kläderna vi köper kommer ifrån  och VEM som gör dom - gnäller över det som varit och att grannen köpt ny bil eller sålt huset och har fått JÄTTE mycket pengar - vad vet vi om det?! Kanske bättre vi fokuserar på oss själva och hur vi själva lever. 
Lite så funderar jag - du funderar säkert annorlunda MEN tillsammans kan vi göra mycket. Berätta gärna hur du tänker - jag tycker det är intressant och självklart en viktig fråga. Man behöver inte vara en Greta för att hjälpa och känna att man gör något bra. All heder åt Greta -  men det jag och du gör i vardagen är det viktigaste. 
Vi måste vara mer rädda om oss själva -  äta, träna, umgås med människor som ger oss energi, skratta, känna lycka över livet, allt behöver inte kosta -  en promenad kostar inget. Jag vill att vi lever lyckligt och att vi väljer bort människor och saker som ger oss dåliga vibbar. Att inte älta det som varit, sluta klaga på andra , läs inte på media om bitterhet och gnäll det gör bara att du får ont i magen. 
Ett leende mot någon du möter är värt mycket - det är det lilla som jag tror vi behöver bli bättre på. Vi ska bli mer egoister  - inte egoister i den meningen att vi skiter i andra  - utan mer - mår jag själv bra orkar jag också vara positiv och ge och ta energi.  VÄNNER är det viktigaste vi har så var rädd om  dom. Jag har många bekanta och ett antal vänner och dom är jag rädd om - och jag vet vilka dom är - och dom vet vilka dom är. Det är lycka.
Jag började med klimatet och slutade med att man ska tänka på sig själv -vad finns den röda tråden i detta inlägg?  Jag tror att börjar vi med oss själva och ser till att vi lever som vi lär - och kanske tänker en extra gång innan vi köper den där saken vi vill ha? Jag är specialist på att köpa saker och hänga eller lägga det i en låda för att sedan glömma bort det. Behövde jag det då? Troligen inte. Jag har börjat tänka till under de sista året och ska försöka fortsätta på den vägen. Behöver - behöver inte. ( säkert åldern) Vi är jätte noga med vad vi stoppar i våra hundar. Vi googlar på foder och köper absolut inte det billigaste för våra vänner. Men hur handlar vi till oss själva?! en fundering. 
Lite funderingar en helt vanlig fredag i oktober. 
Ikväll kommer Tobias med familj och Niklas hit vi ska äta lite och fira Magnus lite i efterskott. Magnus lyckades fylla 55 år när vi var i Spanien och då blev han firad av Vibeke och Thomas på en restaurang som heter Piraten i Horra de la horradada helt underbart och jätte god mat. 
Clara var hos mig i går och vi hade fullt upp med att bygga koja av kuddar och filtar. Vi hann med en hel del fast hon sov till klockan 9:30. Hon är helt enorm på att sova på morgonen - alltid sovit  länge  somnade 19:30 och sov hela natten. Vi städade, badade, ätit , lekt med hundarna, kollat tv. Allt detta gjorde vi innan pappa kom och hämtade henne för ett besök hos tandläkaren - ett helt vanligt besök när man är 3 år och 3 månader som var utan anmärkning. 
 
Jag har börjar räkna ner och i dag är det 9 dagar kvar tills allt ska bli bra - och jag kan återgå till ett normalt liv -  utan en rygg som jävlas. Pratade med Spine center i går , sjukhuset som ska göra min operation -  dom sa att jag var nog den lyckligaste patienter dom pratade med i går och dom var lika glada att nu kör vi och denna fjärde gång blir det inget som kan tillstöta eller hända. Det var vi helt överens om. 
 
Lite bilder på Clara från i går. 
 
 
 
 Kommentera eller gilla om du vill - alltid lika roligt .
 
KRAM 
Veronika
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: