Okategoriserade · Omalltochinget

Alla Hjärtans DAG

Hej!

På Fredag den 14 februari är det Alla hjärtans dag – Valentindagen som den också heter – och många kallar det för köpmännens dag och vissa för kärlekens dag!

Att Alla hjärtans dag infördes av Valentin av kärlek nämligen ”I vår tid har det uppstått en romantisk legend utan historisk bakgrund som har till syfte att förklara valentinbrevens ursprung. Den berättar att den fängslade Valentin lärde känna fångvaktarens dotter, och innan han dog skrev han ett avskedsbrev och undertecknade med ”din Valentin”. Det skulle vara det första valentinbrevet.”

Sanningshalten i detta är nog ingen som vet men berättelsen har i alla fall fått förklara valentinkortens ursprung. Men högtiden har även koppling till en romersk vårhögtid, som hölls i mitten av februari.

Vilket som , så är det en dag då vi kanske ägnar någon en extra tanke som vi aldrig gör annars. Jag tycker vi inför Alla Hjärtans Dag 365 dagar om året och detta året 2020 får vi en extra Alla Hjärtan Dag då det är skottår och 366 dagar. 

i måndags var jag och Magnus på strandbaden på deras spa, jätte mysigt och helt underbart gött, vi gjorde ingenting mer än badade och nyttjade alla varma bassänger. Det var verkligen uppskattat av mina stela muskler och rygg. Så hädanefter får jag tappa upp ett bad varje kväll och sitta och låtsas att jag är någon annanstans  – ett alldeles eget spa hemma på Gröna gatan!

 

 

Kommentera