Okategoriserade

Äldre och förnuft har inte gått hand i hand.

Ja, jag måste skriva om coronaviruset för nu gör det mig både irreterad och lite fundersam.

Föresten hej på er!

Jag har inte haft så mycket att göra de sista dagarna då jag varit lite hängig, det kan man vara även i dessa tider utan det är coronavirus som härjar – tror jag. Så jag har läst väldigt mycket om viruset och även läst vad folk skriver på sociala medier. Det gör mig väldigt rädd när jag läser vilken syn äldre människor har på den här smittan. Igår gick man ut med att alla över 70 år ska hålla sig från affärer och stora folksamlingar och tänka förnuftigt osv. Allt för att man inte vill att denna gruppen av äldre ska bli sjuka. Vem är det som gapar högst – det skiter vi i – vi är inte utsatta – vi är inte äldre…. Blabla bla. Jo, dom som är äldre än 70 år. Förstår att när man blir äldre att man kanske vill vara 50 år, men detta handlar om att sjukvården inte ska belastas i onödan av dumdristighet från olika grupper. Jag är 53 år och tänker mig för vilka jag träffar och vad jag befinner mig både för min egna skull och för andras. Jag vill inte vara en av dom som måste söka vård för jag inte tänkt mig för. Att jag sedan kan ramla dit ändå, det är en annan sak.

Vi ska inte skapa hysteri och länsa hyllorna i affären utan vi ska tillsammans göra vår insats för att smittan inte sprider sig. Många av de som roffar åt sig och hamstrar är samma folk som jag läser om som pratar om solidaritet.

Äldre och klokhet har inte gått hand i hand i dessa virustider. Nu menar jag ju givetvis inte att ALLA över en viss ålder inte är rädda om sig själva eller andra, men jag blir förskräckt när jag läser en viss nonchalans. Läste en förre detta politiker som skrev på facebook – jag är frisk och så länge skiter jag i vad andra säger, jag handlar och gör vad jag vill. Tror vederbörande är långt över 75 år. Skäms.

I krig och coronatider ska vi nog inte vara för egoistiska utan tänka med sunt förnuft så räcker det till oss alla.

Nu är solen uppe på himlen – och jag har varit ute en promenad med hundarna. Vi träffade världens sötaste valp på 14 veckor så söt och bussig. Nu väntar jag snart hem mannen från jobbet – och än så länge håller han och hans kollegorna ställningarna 🤘

Kramis

Kommentera