Omalltochinget

klappa inte min hund

Hej!

Idag på morgonrundan med Harley och Nisse träffade jag en förre detta veterinär som stannade och pratade. Givetvis pratade vi om hundarna och han tyckte  givetvis att hundarna var fina  – och att Nisse var som en mops ska vara go, glad och galen. Harley låg och tog en tupplur under tiden vi pratade – han är lite coolare.

Givetvis hamnade vi på samtalsämnet corona, har ni tänkt på det att nu pratar vi inte om vädret längre när vi träffar någon, jag hade förstås  föredragit att prata om vädret istället.

Han sa att tänk på att inte andra klappar dina hundar i dessa coronatider, man ska vara lite extra rädd om sina fyrbenta vänner just nu.  Jag kan hålla med honom helt och hållet och jag har tänkt i dom banorna också men då inga djur blivit smittade  (som vi vet) så har jag inte jag sett faran av att hundarna blir klappade.   – och det sa jag också till honom. Hans svar var ganska bra för han sa att – Vem såg att coronaviruset  skulle komma och ta död på folk och att världen skulle bli uppochner.  Svårt att argumentera emot och som han sa – jag vet inte om jag har rätt eller fel men som djurägare hade jag tänkt till.

Så nu blir det en skylt AKTA HUNDEN – DEN VILL INTE BLI SMITTAD.

Givetvis var jag tvungen att kolla upp om det verkligen kan ligga något i det han säger. Så här står det : Enligt Agria och folkhälsomyndigheten  finns det inget som tyder på att Coronaviruset varken kan spridas från husdjur till människa eller tvärtom. De skriver ändå att en smittad person bör undvika nära kontakt med husdjur, precis på samma sätt som mot andra människor. Veterinärmedicinska anstalt, SVA, säger att vi rekommenderar att människor som smittats av coronaviruset undviker nära kontakt med sina husdjur.

Så vänner håll i hunden och låt bara de du vill ska klappa hunden gör det. Jag kommer var stenhård rör inte min hund. Nu vet jag att jag är ganska noga att inte vem som helst klappar dom –  för dom vill  helt enkelt inte bli klappade av vem som helst. när som helst.  Vi hundägare brukar vara ganska noga med vem som ska klappa vår pälsklingar.

Kommentera