Omalltochinget

När vi blev med husbil

Hej!

Tänkte berätta för er när vi blev med husbil jag och Magnus! Vi satt förra året och funderade på semestrar, det är inte lika lätt att ge sig iväg till Asien 5 veckor eller bara dra till Spanien i 2 veckor då vi har ju våra pälsklingar som vi helst inte vill lämna bort hur som helst och när som helst. Vi har turen att ha Niklas, Tobias och Nina som självklart tar dom, men dom jobbar på dagarna och vad gör man då av dom fyrbenta!

Både jag och Magnus har rest väldigt mycket i världen på olika vis, vi har sett och besökt platser som inte många varit på. Magnus var FN soldat och har sett världen med ögon som inte jag sett och jag varit på platser som inte han sett, sedan har vi tillsammans besökt platser ute i världen som varit helt fantastiska. Men någonting som jag inte gjort sedan jag var barn är att semestrar i Sverige – det har däremot Magnus gjort.

Så efter mycket prat och funderingar bestämde vi oss för att införskaffa oss en husbil. En ”ny” ville vi inte ha – och dom är ganska dyra för att prova på om det är något för oss. MEN vi hittade en som var rätt sjyst – då hade vi kunnat ta med vår älskade fiat 500 också i husbilen, den gick på typ 5,7 miljoner. Men nja den var lite för dyr tyckte vi. Vi ville helt enkelt bara testa på campinglivet tillsammans – och se om hundarna gillade det. Vi började leta på blocket och annonser och vi satt ribban vad vi ville ge för en husbil. En polare till mig Benke och hans sambo Lena hade köpt en äldre husbil och vi följde dom på deras resa och tyckte det såg så jäkla mysigt ut. En dag satt jag och kollade in blocket och jag sa till Magnus – här har vi den jag har hittar vår husbil en äldre och jäkligt välvårdad och den finns i Varberg, nära och bra. Det första Magnus säger är – det är ju Benkes, 4 minuter efter skickade jag ett messenger att den köper vi i går helst idag men vi kollar på den i morgon. Fick snabbt svar – absolut den är er om vi kommer överens och ni gillar den! Veckan därpå var husbilen våran. En Fiat ducato Frankia från 1990 en riktig go retro bil 🤘.

Sommaren kom men min rygg orkade inte åka på semester och det blev bara 4-5 utflykter. Jag orkade inte lägga någon energi på att fixa och trixa jag orkade inte ens städa den utan vi körde iväg några gånger och jag fullständigt tok deckade och somnade när vi kom fram till en camping. Vi kände båda två att detta var mest jobbigt för mig. Men efter operation nr 4 i oktober 2019 är det tre steg framåt och ett halvt bakåt!

Så nu ska ni få följa oss på vår resa denna våren och sommaren med vår husbil och hundar. Nu har vi inhandlat det mesta och det känns så jäkla gött och roligt att fixa och trixa. Igår  köpte vi tyg och svärdotter Nina hjälper mig att sy upp gardiner.

Mycket kan jag – men inte att sy!

Nu ska jag köra till universitetet i Göteborg en sväng – ni får ha en bra dag – och glöm inte det där med avståndet.

Bilder från förra årets utflykter då Clara också vara med farmor och Magnus en runda.

Kramis

 

 

 

 

Kommentera