Omalltochinget

många tankar idag

Hej!

Idag tog Magnus hundarna då jag skulle sova lite längre, jag ska hålla mig vaken med nattjobb,  natten som kommer. Då vaknar jag givetvis pigg som attan 8:15. Typiskt hade klockan ringt 8:15 hade jag varit medvetslös. Jag är verkligen ingen morgonmänniska –  men kanske! Sedan jag mår mycket bättre igen från alla operationer och utan mediciner som påverkar kroppen, känner jag mig mycket piggare – att somna mitt på dagen finns inte längre. Så nåt gott är det att jag vaknar och är pigg. Livet förändras och vi med livet, härligt. Kroppen och knoppen är fantastiska, tänk vad vi kan gå igenom och komma ut på rätt sida och allt är hyfsat bra och kroppen läkt ihop igen.

Homo sapiens är ett konstigt djur.

Igår när Magnus kom hem från jobbet upptäckte han att vigselringen inte satt där den skulle, han hade tappat den – attans tråkigt men som sagt det går att köpa en ny. Vi får vänta och se om den kanske blir hittad. OM du ser den så hör av dig till oss, det står mitt namn på utsidan av ringen – veronika.

Till helgen blir det att sova i husbilen för första gången på denna säsongen. Vi ska inte köra iväg med den så långt kanske 50 meter så vi har fin utsikt när vi vaknar över blommande åkrar. Vi ska övernatta i den då vi ska på kalas hos Nina och Tobbe. Ett litet,  kalas för vår Nina som fyller  30 år, det stora kalaset har dom planerat till augusti så vi hoppas på det. Hoppet är det sista som överger oss. Clara och jag bestämde i går att hon ska sova med farmor  Magnus och hundarna i husbilen. Självklart.

När man jobbar och träffar människor som mår dåligt med oro, ångest,  psykiskohälsa överlag, inser jag hur bra jag har det. Vi skulle nog alla tänka lite mera utanför boxen och sätta oss ner och titta oss omkring och se vad livet egentligen ger oss. Kan låta som svammel men det är så tragiskt att vi har så mycket trasiga människor omkring oss. Tänk positivt är ett ord som används i vått och torrt men så enkelt är det inte. Jag är glad att jag har min utbildning och kan hjälpa andra samtidigt kan jag känna glädje över hur bra jag själv har det. Visst livet har inte alltid varit lätt och de sista åren ett rent helve…. med ryggoperationer och infektion  i ryggrad som jag trodde skulle ta livet av mig.

Vad är en hög med pengar på banken, en fin bil,  flott hus och en massa oäkta vänner. Jag har allt jag behöver, min Magnus, mina barn och barnbarn, svärdotter, svärföräldrar, föräldrar, syskon, pengar för att kunna handla mat och bo, vi har mat på bordet, en för mig flott lägenhet mitt i stan och det viktigaste en ”liten” hög med äkta vänner. Vi är friska och livet rullar på, det är viktigast för mig.

Just nu genomgår min fina vän ännu en cellbehandling –  för fjärde gången. Det är så trist men vad är alternativet? – det finns inget alternativ!

Jag skrev med en vän till mig och Magnus i går , som precis genomgått strålning och cellbehandling. Han hoppas att han snart ska kunna börja äta istället för att gå med en sond. Då finns det inte mycket att klaga på – och ordet ”tänk positivt ” är en klyscha som är väldigt uttjatad.

Det gäller mer att fånga dagen och ta vara på varje minut och glädjas åt det som går. Resten tar tiden hand om –  för oss alla.

Det var lite svammel och tankar från mig en helt vanlig onsdag i maj månad.

KRAM och håll avstånd.

 

 

 

 

Kommentera