Omalltochinget

avsäg din plats inom vården

Tiderna förändras och det gör människan också men fortfarande kan vi gå sönder. Vi består fortfarande av samma organ som för 200 år sedan – och allt går inte att laga i kroppen, så lite mindre stress och lite mera bara vara hade vi nog mått bra av. Ofta hör man  – jag har inte tid att bara vara,  trist- en dag är det försent. Det viktigaste vi har är oss själva, inget jobb eller aktivitet är viktigare än att vi själva mår bra.  Kanske har covid-19 fått oss att sakta ner tempot, tänka , hämta andan och fundera på hur sköra vi är – och hela samhället , när en epidemi drabbar oss.

Men sedan kom jag på mig  själv  – nej det var nog lite dumt tänkt!

För nu får vi snart börja åka runt i Sverige bara vi är friska och tar vårt ansvar att hålla avstånd – och snart kan vi säkert börja kramas igen och hej och hå.

Demonstrationen i Stockholm  igår  har jag sett och läst om så jag blir mållös.  Demonstrera för våld och det som hänt i USA visar att vi orkar inte med mera våld i vår värld vi står alla eniga i denna frågan, det måste bli ett slut på förnedring och våld – och jag skriver under på allt.

MEN vi har en pågående epidemi i Sverige just nu och jag trodde inte någon hade missat detta. Snacka om förnedring , ”våld”, och mobbing på all denna vårdpersonal som kämpar jobbar dygnet runt  inom sjukvården-  för att rädda liv just nu i denna epidemi !

Jag hoppas att alla dessa som var ute i går och demonstrerade – och även dom som tänker demonstrera i Malmö i kväll avsäger sig sin plats inom vården när dom blir smittade. Lämna platsen till min väns 17 åring eller min väninnas mamma istället . Var nu inte så typisk Svensk utan var nu rakryggad och säg med handen på hjärtat – nej tack jag var med och demonstrerade – och jag var fullt medveten om att bland alla dessa människor är det någon som är smittad, som i sin tur smittar mig – jag  väljer att avstå min plats inom vården. Punkt.

Kramen och för din och min skull så håll avstånd!

 

 

Kommentera