Omalltochinget

Traditioner till för att brytas…..

Traditioner är dom till för att brytas eller hur länge ska man hålla sig till det som det alltid varit ? En tradition var förr att att gå ut på midsommarmorgonen och rulla runt naken i den våta daggen- detta för att få vara frisk under hösten och vintern. Så nu gäller det att rulla runt  i parken i morgon får väl bli tidigt så jag inte skrämmer slag på någon, ska se om jag kan få med mig Magnus …….

En kär tradition vi har är att äta sill och potatis med tillbehör. Men för mig har jag brutit den traditionen för ganska många år sedan. Självklart blir jag bjuden äter jag annars går det lika bra utan. I morgon blir det kräftor med paj m:m.  Vad det blir vet jag egentligen inte för Pia har fixat handlingen och matlistan! Ska bli spännande. Vi ska ha med oss nötknäckare och solstol.

Det blir en picknick ute i gröngräset  i morgon med Pia , Stefan och Cissi  – ska bli mysigt och det ser ut som vi får en strålande midsommarafton, det är vi inte bortskämda med. Det brukar vara kallt och regna.

Små grodorna och att dansa runt midsommarstången får vi väl se hur det blir med det. Midsommarstången härstammar från Tyskland så inte ens det är svenskt. Men jag tror vi klarar oss utan både dansen – och potatisen det viktigaste är att vi kommer ha en jäkla roligt dag och jag är övertygad att inget kan gå fel med detta gänget!…….

Kramis

 

 

Kommentera