Omalltochinget

Ny kollega

Hej!

Då har vi kommit fram till den dagen då jag och Magnus ska ha 4 veckors ledighet med sol, bad, motorcykel , husbil, familj, och vänner! Precis som en semester ska vara –  fast denna sommaren blir det lite annorlunda då det är avstånd och sunt förnuft som gäller. De senaste  3 åren har vår semester varit lite sisådär då jag inte kunnat gå och inte orkat göra något för min rygg. Men nu har jag på 14 månader lyckats opereras 4 gånger fått en djup infektion i ryggen och efter allt detta så fixade jag tre ryggskott-  Nu ser  vi verkligen framåt denna semestern.

Tänk att jag kan gå flera km  – och det känns knappt ingenting, lite känns det nog om jag känner efter men det är som ett myggbett mot det helvetet det varit under många år. För ett år sedan vid denna tiden trodde jag inte att jag skulle klara av att kunna gå igen , blev sämre och sämre. Det var den värsta oron och faran som gnagde i  både mig och Magnus – att jag inte skulle kunna gå.  Vi åkte till Spanien med Vibeke och Thomas och det var underbart varmt och skönt men bara jag tänker på den resan känner jag smärtan i ryggen. Men med goda vänner och uppassning så var en underbar semester med mycket vila, skratt , god mat och bad.

När vi kom hem så hade min läkare som inte gav upp hittat nya lösningar och spikade ihop ryggen –  och så höll vi alla tummar och tår att det skulle funka – OCH det gjorde det. Sista operationen gjordes för 9 månader sedan och det blir bättre och bättre än om det blir bakslag ibland så är det alla fall fler steg framåt än bakåt. Jag har fått en ny rygg och ett nytt liv där jag kan gå igen, flera km.  När jag kom in sista gången klarade jag att gå 200 meter  men när jag gick ut från Spine Center kunde jag redan dagen efter gå 400 meter.  När jag tänker tillbaka fattar jag inte hur jag fixade detta, men det gjorde jag , MEN inte utan min Magnus.  Han fanns där varenda sekund varje läkarbesök, varje operation, undersökningar och röntgen. Han är lika mycket ”kompis” med läkarna och personal som jag.  Han tog semester när jag kom hem för jag fick inte vara själv (kunde inte vara själv) då jag var helt nerdrogad de första dagarna efter operation. ( jag har inget minne alls) Tur i oturen var Niklas ledig mellan två jobb någon vecka efter jag kom hem , så han fick titta till morsan när Magnus började jobba.

Nu gäller det att vårda ryggen riktigt bra –  så kommer den vara min bästa vän resten av livet!

Idag har jag en ny kollega och jag sitter på en annorlunda arbetsplats i dag – nämligen i soffan! Clara har knappt varit på förskolan den sista tiden då näsan rinner. Idag är hon glad och pigg som alltid. Börjar nästan tror det är något på förskolan som gör att näsan rinner,  kanske allergi. Nu har hon efter denna dagen 9 veckors sommarlov. Härligt.

Ha en fortsatt go fredag!

KRAM

 

Kommentera