Omalltochinget

Politik = bitterhet – och hämnd

om du söker efter den som ska förändra ditt liv – se dig själv i spegeln.

Idag har det blivit lite svalare ute och det är ganska skönt trots att värmen är helt underbar! Hundarna gillar inte alls denna värmen utan det har varit tuffa veckor för dom fyrbenta – dom ha mest legat inne och sovit. Som tur är har vi en lägenhet som är kall och go på sommaren.

Nu har de gamla politikerrävarna vaknat inför valet 2022. En del hoppar helt i galen tunna och ska ge sig på en karriär i ett nytt parti – inte konstig alls att lämna för att man ändrat sitt synsätt och går över till ett annat parti – men man ska inte göra det för att hämnas – och för att man är bitter. En annan gammal räv i kommunen ska bilda ett eget parti. Jag som själv lämnade mitt dåvarande parti eller egentligen var det partiet som inte hade plats för mig och röstade ut mig. Klart jag var bitter då jag levde för politiken som hade varit min värld i nästan 25 år.

Ett råd – ta det lugnt i livet ger er inte in i en bitter strid , lev nu och här – och gläds åt det ni gjort för kommuninvånare under er karriär. ( åldern har ingen betydelse – Joe Biden är 77 år. ) Men ibland måste man lämna och se sig själv – som var den som stod på barrikaderna och var stark. Var tid har sitt. Jag hoppas deras hämnd går över – för den skadar mer än att gör nytta.

Jag läste att ungefär 95 % av allt vi säger till oss själva är elaka saker. Hur tänkte vi där? prata och tänka illa om sig själv.  Med andra ord sitter det en liten elak fen ( fen kommer från ordet fan, men på ett snällare sätt) i ditt huvud och påverkar dig att säga elaka saker till dig.  Om det var en vän som sa det jag tänker om mig  – skulle jag fortfarande vilja ha den personen som vän då? Nej.

Livet är inte lätt – alla kan inte allt – vissa vet inte hur man gör – och vissa kämpar varje dag. Det viktigaste är att vi är snälla mot oss själva – det är en bra början.

Ha en fortsatt bra dag !

Lämna gärna en kommentar att du varit här- alltid lika roligt!

KRAMEN

Kommentera