Omalltochinget

Ett steg närmare

Varför är vi så negativa när vi har det så bra är en bok som är skriven av Nisse Simonsson. En bra fråga och något vi kanske skulle fundera på lite mer. Klart det finns delar i livet som gör att man inte kan hitta något positivt men oftast tar man sig ur det och kommer igen på ett eller annat vis. Sedan har vi dom som har det bra men måste klaga – och vara negativa, bara för att. 

“Det som kommer att hända kommer att hända oavsett om vi oroar oss eller inte!”

Det finns faktiskt en neurologisk förklaring till varför vissa människor hamnar i negativa spiraler. Det har att göra med den del av hjärnan som kallas amygdala – det fungerar som ett larm att ständigt hålla utkik efter fara, rädsla och dåliga nyheter. Jag tror media gör oss väldigt negativa vi läser – och lyssnar varje dag på allt elände runt oss inga positiva nyheter överhuvudtaget finns att läsa längre – vi bara matas av våldet som ökar och hatet som växer. Kan vi göra något åt det? jag vet inte – men jag vet att något måste göras.

I måndags var jag tillbaka hos Mårten som hjälper mig med mina muskler och allt som ska komma igång och börja fungera igen i ryggen. Det var inte skönt och igår var jag ganska öm men i dag känns det bra och jag känner skillnaden. Tjohoo vad det känns gött när jag närmar mig varje steg som ska fixas i resan med min rygg. Jag är inte framme ännu – men jag är ett steg närmare!

Var rädda om er – och gör som jag håll avstånd!

KRAMIS

3 thoughts on “Ett steg närmare

  1. Jag har dragit ner rejält på nyhetstittandet, för jag vill inte bli helt impregnerad med all denna negativitet och allt elände. Visst tycker jag precis som andra att det finns sånt som är negativt i livet och samhället. Men jag försöker så gott jag kan att fokusera på tacksamhet och sånt som jag känner ger själen näring.

Kommentera