Omalltochinget

Ett inlägg en vanlig onsdag kväll

Idag känns det som det mesta börjar återgå till lite av det normala efter helgens omtumlande händelser.

Vi åkte till Dalarna i torsdags kväll med Madde och Kjelle, vägen dit var nog den roligaste på länge – vi hade kloka diskussioner och ett gott vin så vi var nöjda! Ett underbart väder i Dalarna med höstfärger och lite kallare med högre luft än här hemma. Det var mysiga dagar!

På lördagen ringde Niklas som passade hundarna och berättade att Nisse kan inte kissa. Han ringde ner till Slöinge djursjukhus och fick komma in med en gång. Dom röntgade och hittade en stor sten och prostatan var jätte stor. Nisse fick stanna kvar och skulle stanna över natten. Kl 15 ringde veterinären oss och berättade att han blivit mycket sämre och dom kan inte tappa honom. Dom kommer inte igenom. Man behövde göra en stor operation där dom inte trodde Nisse kommer klara sig då det skulle vara en högriskoperation. Man skulle i den första akuta operationen skära upp buken omleda urinröret och göra en fistel som han kan kissa ifrån.
Vi blev chockade! Vi fick 5 minuter på oss att fundera. Hon ringde tillbaka och vi tog beslutet att avliva honom då han snabbt blev mycket sämre och dom inte såg något hopp.


Så lilla Nisse finns inte mera. Det var ett jäkla slag först att vi inte var hemma och sedan att allt hände så snabbt. Vi vet att han levde i 4 lyckliga år hos oss och han var verkligen familjens lilla mops clown. Ibland händer det som man inte vill ska hända och man kan inte styra över det.

Men livet går vidare – och nu får vi göra allt så lilla Harley känner sig glad. Han saknar sin kompis. Men idag har det gått bra tycker jag, han busar på men har ingen riktig matlust. Han känner givetvis av att vi inte har varit på topp, så nu får vi tänka om och tänka rätt – och göra det bästa av det så vi alla mår bra och minns lilla Nisse med glädje och bus.

I morgon är vi lediga båda två och det ska bli så jädrans gött, vi börjar nog morgonen med en runda på frisbeebanan!

Glöm inte att hålla avstånd!

Kram

Kommentera