Omalltochinget

är jag en dålig mamma

Hej!

Nu är det nära till jul och den kommer inte bli riktig som den brukar för många. Vi som kan och orkar får ta på oss vinterkläder och träffa släktingar och vänner utomhus. Packa en korg med massa fika, godis, glögg kanske en lite skinkmacka och lussekatter!

Har vi tur så kanske det är som det brukar vid jul plusgrader och sol, helst skulle jag vilja ha snö, lite kallt – och sol.

Jag följer en kvinna på hennes blogg där hon skrev jag måste vara världens dåligaste mamma? Jag har inte hunnit göra julgodis med mina barn jag har inte köpt massa julklappar och inte bakat pepparkakor men jag mår inte dåligt över det , jag vill inte, jag orkar inte – jag har ingen lust att fixa och trixa och vara helt slut när julen och ledigheten kommer. Det viktigaste är att vi får vara tillsammans och vara friska.

Min första tanke var – vad härligt att höra att det finns normala människor som erkänner att jag hinner inte – och jag bryr mig inte.

Jag har slutat med att jäkta inför julen det var länge sedan jag hade stress över det,( åldern tar ut sin rätt) den tiden är förbi – och jag är glad över att de flesta har taggat ner inför julen, det blir jul ändå jag lovar. Mataffärerna ska också överleva så allt finns att köpa som tur är. Julen ska vara rolig och inte skava och stressa sönder kroppen för att man måste göra saker.

Man ska göra saker för det är roligt inte för att man måste. Jag tycker det är roligt att laga egna köttbullar – och grönkål m.m men jag gör det för jag vill inte för jag måste. Det är skillnad.

Idag för 34 år sedan blev jag mamma första gången och vad denna tiden har tagit vägen vet inte jag men fort har det gått. Ett jätte grattis Niklas i dag på din födelsedag! Vi kommer på söndag och lussar – och gratulerar.

Håll ut – håll avstånd- det blir bättre tider!

KRAMIS

Kommentera