Omalltochinget

Vågar man säga detta

Måndag igen och jag sitter och lyssna med ett halvt öra på höstdebatten i riksdagen. Jag vet inte vem som är klokast av dom – känns som dom säger samma saker men på olika vis. Det viktigaste just nu är att få Sverige på rätt spår när det gäller kriminalitet och våldet.

Igår kunde jag läsa något som gjorde mig både heligt förbannad – och väldigt ledsen. En liten kille på 4 år som varit familjehemsplacerad sedan han var 11 dagar då hans mamma inte kunde ta hand om honom och fadern är okänd – Han ska nu utvisas till Nigeria ett land han inte har en enda koppling till.

Samtidig tar vi emot tre kvinnor som är anslutna till terrosektorn IS. Dom tas om hand förhörs och släpps sedan på fri fot. Åklagarna har inte gått ut med vilka brott två av kvinnorna är misstänkta för, men ”ryktet ”säger att en av dem är misstänkt för folkmord och brott mot mänskligheten. Snacka om att vara ett hot mot vårt lands säkerhet. Jag tror mig vara så säker att jag vågar skriva att – dessa kvinnor har inte varit tvingade att gifta sig skaffa barn och ansluta sig till IS . Jag tror dom själva tagit detta beslut. Nu är dom här i Sverige och deras barn är omhändertagna – och jag hoppas det finns vård som kan få dessa barn någotsånär ”friska” mycket tragiskt när det finns barn med i såna här händelser. Jag vill inte ens tänka tanker på vad dom fått vara med om.

MEN tillbaka till pojken på 4 år – hur kan man ens ta upp ett sånt ärende och tänka tanken att låta han åka till ett land han inte har en koppling till! Jag väljer heller att möta den lilla pojken varje dag på våra gator, än att möta två IS kvinnor som går lösa på våra gator och är ett stort hot mot vårt land!

Kommentera