Omalltochinget

att ha en egen åsikt

Att våga säga och stå för något kan bli väldigt fel, man ska inte tycka något utanför boxen – och helst hålla tyst och rätta in sig i leden då är man en helt vanlig medelmåtta person – och man kan vara du och tjingeling med alla.

Tyvärr har jag inte fått den egenskapen!

Att säga vad man tycker och få kritik, eller att hålla inne med sina åsikter och aldrig göra sin röst hörd känns som de två alternativen som finns. Det verkar bli allt vanligare att vi avstår från att säga något trots att vi tycker att saker och ting är fel, istället håller vi tyst.

Sedan har vi den där skaran av människor som inte har något filter överhuvudtaget utan bara vräker ur sig dumheter mot andra och låter ingen annan har rätt utan bara trampar på och är negativa till allt – antingen dom har kunskap om det dom skriver eller pratar om. Det handlar bara om att höras högst och stå i centrum, Dom ska man inte bry sig så mycket om, dom vill bara skapa lite oreda för oss andra.

Jag tycker att jag ska kunna få tycka något om invandringen, kriminalitet, sjukvården och hela vårt lands ledarskap UTAN att för den skull få påhopp att man är rasist, att jag säkert röstar på ett parti med rasistiska åsikter. Jag kommer på mig själv när jag skriver något som handlar om detta att jag ofta skriver – och jag röstar INTE på SD . Men varför skriver jag det?! det är lite knepigt att man måste hävda sig med ett MEN.

Jag har idag stängt min facebook – och öppnat upp en ny. Jag fick besök av massa nättroll som invaderade och skickade massa konstiga frågor till mina vänner på facebook. Jag tror jag lyckades stänga ner innan det blev allt för många som fick ett meddelande. MEN jag tror inte många av er hade lämnat ut era kontonummer till mig ( det var en av frågorna). Vi är väldigt utlämnade och sårbara på nätet, vi äger inte ens våra bilder och text som vi lagt ut, utan poff så är allt borta.

När det gäller min blogg äger jag den, så här kan ingen gör intrång, ta mina bilder eller anmäla mig om jag skriver något som inte gillas! Ja det är klart skulle jag helt plötsligt trakassera någon och skriva saker som inte stämmer så kan man ju göra en anmälan om förtal. Men det är inget som jag behöver oroa mig för- jag står för det jag skriver.

Ha en finfin kväll! / kramar Veronika

Kommentera