Omalltochinget

Östrogen – 50 års firande – och ryggskott

Vi var förra veckan Göteborg och firade Stefan som passade på att fylla 50 år. Det var härliga dagar med mycket sol, god, mat, öl och långa promenader! Precis som tre dagar i Göteborg ska vara med goa vänner!

Jag har nu under två veckor ätit östrogen och jag säger bara en sak- tveka inte om du har ett helvete med klimakteriet detta är det bästa som hänt på länge , jag sover , behöver inte byta kläder för jag är genomsvett och jag mår helt förträffligt bra. Jag ska testa detta i tre månader för att sedan utvärdera om det var något bra. Tänk så många som går runt av oss kvinnor och mår piss men det finns hjälp OM du kommer till rätt läkare. Jag var först hos min husläkare som tyckte att tja jag vet inte du får uppsöka en gynmottagning och när jag ringde gynmottagningen sa dom – be din husläkare skicka en remiss , ringde tillbaka till husläkaren som var okunnig och tyckte – det går över vänta och se! ( en kvinna i min egna ålder typ 54 år) Men efter några fler samtal till Varbergssjukhus och gynmottagningen träffade jag på en underbar sjuksköterska som sa – jag ber vår läkare ringa upp dig så ni får prata – och sen får du en tid till henne inom en vecka.

Klart det finns risker med att äta östrogen som man måste tänka på. Det gäller att ta diskussionen med sin läkare väldigt noga och väga förr och nackdelar. Jag och min läkare kom fram till att då jag är 54 år opererat bort livmodern och inte ätit östrogen innan är risken för bröstcancer väldigt liten – och kan jag äta dessa piller ett år för att sedan sluta så har jag vunnit många sömnlösa nätter. Tänk att det är en sån okunskap och nonchalans bland allmänläkarna. ( klart inte alla) MEN det har kommit många bra poddar, böcker och bloggar som tagit klimakteriet till en nivå där vi börjar prata om det mer öppet. Vi vet att alla kvinnor hamnar där, en del går det obemärkt förbi och en del känner av det rätt rejält. Jag har testat hälsokost men det räckte inte, men ett hälsopreparat jag rekommenderar är Royal Jelly, tveka inte utan testa det. Vill ni beställa så hör av er till min vän Lena Carlbom – och  hennes sida hittar ni på på Facebook Lenas hälsa o Framtid med Aloe Vera eller klicka på länken så kommer ni direkt till hennes sida. https://www.facebook.com/groups/2253675301605958/

Sen har vi då slut finalen på dessa dagar och veckor – och det är ett ryggskott. Ni som aldrig har haft det vet inte vad jag pratar om – och ni som haft det behöver jag inte förklara mig för! Det känns som varenda skruv och stag i ryggen har lossnat men som tur är går det över, och jag är lika lycklig varje gång det inte är något allvarligare med min rygg.

Lite bilder från Göteborg – och en super fest i lördags för Stefan och dottern som fyllde 25 år!

Kommentera