Omalltochinget

Livet är en fest – och helt underbart

Livet är egentligen väldigt lätt att leva om vi bara tänker, affirmera och visualiserar om vad vi vill eller vad som ska komma in i våra liv, det är inte svårare bara vi har ett tänk och en stor tro så blir allt så mycket bättre – och du får det du tänker på. Tänk om det vore så enkelt?! Då hade vi inte haft fattigdom, sjukdomar, död, krig, mördare, pedofiler eller andra varelser på vår jord som tar andras liv som det vore en kastanj från ett träd.

Livet är det tuffaste vi går igenom det är ingen dans, det är tragedier blandat med glädje, kärlek, hat – och olycka om vartannat. Vi kan inte välja vilken väg vi ska gå utan vi får rida den väg som vi fått oss tilldelade med gropar och kurvor och bara ta oss igenom det. Livet är egentligen väldigt grymt. Vi undrar varför många blir sjuka deprimerade och inte orkar mera? Vi matas varje dag utav media om mord, krig, elände som bara blir råare och media tar ingen hänsyn till varken offer eller vi andra som mats med dessa rubriker. En person dagligen blir mördad i Sverige kan vi läsa – och tyvärr läser vi att det är skillnad på vem som blivit mördad, men för dom som står kvar är det ingen skillnad ett skvatt. Sorgen är densamma det är inte prislappen på kläder, status, jobb eller bilar som avgör sorgen för dom som står kvar i tomheten. Inte ens våra politiker som ska styra vårt land klarar av att hålla sams, så undrar vi varför vi mår som vi gör?!

Idag reagerar vi inte över en rubrik ” En 30 årig kvinna mördad på öppen gata ” jaha så läser vi vidare………Världen har blivit grym och snart får vi nog göra som Fransmännen ( dom vet hur man strejkar) stanna våra lastbilar blockera våra gator och torg och göra våra röster hörda. Något måste göras innan vi ”människor” inte orkar vara en del av denna grymhet. Om alla världens länder skulle stanna upp och titta sig omkring och fråga – vad håller vi på med, så kanske eller det kanske bara är en dröm.

Det låter som jag ätit taggtråd till frukost men så är det inte, jag har bara pratat med människor, lyssnat på en politisk debatt, läst Aftonbladet och kollat in nyheterna på TV, inget annat.

Självklart är livet helt fantastik och vi ska ta vara på det vi har och vara rädda om det. Vi ska försöka stoppa bomull i öronen och bara lyssna och se på det som gör oss glada, vi ska ta bort människor i vår omgivning som tar vår energi och som man inte trivs med. Man ska inte känna skuld att man väljer bort någon, dom har andra vänner som dom trivs bättre ihop med, man ska inte låta andra avgöra vad som gör mig lycklig eller ledsen. Vi ska leva här och nu – och ta den där vägen och fixa till kurvorna och groparna så att vägen blir som jag vill. Det är inte lätt men vem har sagt att det ska vara lätt. Med en utsträckt hand – och ett leende kommer vi en bit på vägen OM vi alla vill samma väg.

Annars är allt bra hösten är här och jag bara älskar färgerna som gör hösten så magisk!

Ta nu hand om er – och håll avstånd det är inte över, det sa dom på nyheterna!

Kramisar/ Veronika

Gilla gärna mitt inlägg om du vill eller dela det vidare – alltid lika roligt!

Kommentera