Omalltochinget

Strandskyddet var en viktig fråga, eller?

Många tycks tror att dom fått uppdraget här i livet att diktera vad andra ska tycka och tänka. Tänk om folk kunde sluta med att ödsla energi på att beskylla andra för hur dom känner eller inte känner och börja ta ansvar för sina egna åsikter. Ingen kan styra över hur andra människor förändras utvecklas och går vidare. Du kan inte se eller tänka klart om du är förblindad av tankar, bitterhet och känslor från andra du kan INTE påverka någon annans liv att tycka som du. Med andra ord  – det är  inte ditt problem vad andra tycker om dig utan försök leva på ditt sätt så ska vi andra klara av att leva på vårt sätt.

Vad menar jag nu med detta? Jag läser på olika medier om förhandlingar mellan de olika partierna för att dom ska rösta fram Magdalena Andersson som ny statsminister. Jag läser vad folk skriver och det är inga vackra ord folk säger om andra som inte har samma åsikt. Vi bor fortfarande i ett fritt land med yttrandefrihet – och den ska vi nog vara väldigt rädd om. OM du tycket att vänsterpartiets ledare är ett skämt för hon står för sina åsikter så behöver du inte döda alla andra i debatten och klargöra med stora bokstäver att dom har fel och du har rätt. Vi tycker olika och låt oss göra det. Jag vill absolut inte ha med Miljöpartiet dom får gärna åka ut och ta med sig Liberalerna ut ur riksdagen. Men för den delen talar jag inte om för de som lägger sin röst på dessa partier att dom är fullständigt dumma i huvudet – och dödar dom med ord – att dom förstör vårt land om dom lägger sin röst på dessa . Låt var och en tycka fritt och diktera inte vad andra ska tycka. Du gör ditt val och jag gör mitt val.

Nu kan vi läsa att socialdemokraterna med sina miljökompisar släppt på sin stora fråga om strandskyddet för att få röster från centern – frågan är väl vem som vänder kappan efter vinden – och vad tyst det blev.

Kommentera